Canada Only

Dit is ‘m: de beste donutzaak van Amerika!

Voodoo Doughnut - Universal Orlando Resort
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Triple Chocolate Penetration, Memphis Mafia Fritter en Miami Vice Berry. Zomaar wat namen van de populairste donuts van Voodoo Doughnuts: volgens velen dé donutboer van de Verenigde Staten.

Voodoo Doughnuts is een onafhankelijk bedrijf uit Portland, Oregon en staat bovenaan de lijst met must sees voor reizigers die naar deze stad gaan. Het gevolg is dat wachtrijen van veertig minuten in het allereerste filiaal in Portlands Old Town niet zeldzaam zijn. Maar wie het er voor over heeft, krijgt ook wel de allerbeste donuts van The States onder de neus geduwd.

Voodoo Doughnut 3 - Universal Orlando Resort
Foto: Universal Orlando Resort

Smaken

De smaken zijn origineel en uiteenlopend. The Maple Bacon Bar is namelijk een verzameling van, zoals de naam al doet vermoeden, gefritueerd deeg, maple syrup en bacon. De Memphis Mafia Fritter is een combi tussen stukken banaan, chocolade, pindakaas en kaneel.

En dan zijn er ook nog dertien opties voor vegans. De Old Dirty Bastard bijvoorbeeld, met chocola, Oreo’s en pindakaas.

Voodoo Doughnut - Universal Orlando Resort
Foto: Universal Orlando Resort

Waar?

Hoewel Voodoo Doughnuts altijd wordt geassocieerd met Portland is de zaak inmiddels uitgebreid naar andere, Amerikaanse steden. Filialen staan nu ook in Denver en Austin, maar het meest toegankelijk voor toeristen zijn de vestigingen in het Californische Universal City en Orlando, Florida.

Beiden liggen naast de pretparken van Universal Studios.

Voodoo Doughnut - Universal Orlando Resort
Foto: Universal Orlando Resort