Afrika OnlyCanada Only

Dit is Teakettle Junction: een verzameling theepotten midden in de Death Valley

Teakettle Junction - Public Domain via Flickr
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een van de meest bizarre tradities in Amerika’s nationale parken: het ophangen van een theepot aan een bord op een uiterst verlaten locatie.

[affiliate location=”deathvalleynationalpark” type=”amerikanl”]

Want verlaten – dat is het hier. Wie de Teakettle Junction wil zien, moet zo’n dertig kilometer over een onverharde weg rijden. En dat middenin de Mojave Desert, waar temperaturen van boven de vijftig graden Celsius niet zeldzaam zijn.

Mocht je dat er wél over hebben, dan kom je bij een bord vol met theepotten in allerlei formaten, vormen en kleuren. Sommige exemplaren bevatten complete brieven. Ze zijn hier achtergelaten door reizigers van over de hele wereld.

Waarom hangen die potten er?

Het is de bedoeling dat je hier een theepot meeneemt, maar er ook weer eentje achterlaat. Waar deze bizarre traditie vandaan komt, is niet heel duidelijk. Sommige mensen stellen dat het ooit een methode was om andere reizigers te laten weten dat je in de buurt van een waterbron bent. Dit is echter nooit bewezen.

Combineren met bewegende stenen

Rijden naar Teakettle Junctions is weer eens iets anders dan een trip naar Badwater, Zabriskie Point of andere highlights binnen Death Valley National Park. Bovendien is het bord goed te combineren met een andere, mysterieuze bestemming in het park: de vallei Racetrack Playa. Dit deel is thuis voor een aantal stenen die schijnbaar uit zichzelf bewegen.

Hoe kom ik er?

Teakettle Junction ligt aan Racetrack Valley Road, een onverharde weg in het hart van de woestijn. Je komt het bord na zo’n 32 kilometer tegen. Let er wel op dat je hiervoor een speciaal voertuig nodig hebt. De meeste verhuurbedrijven staan namelijk niet toe dat je dit soort wegen met een standaardvoertuig opgaat.

Het is misschien overbodig om te melden, maar onthou ook dat de Death Valley extreem warm en droog is. Neem dus voldoende water en eten mee: je mobiele verbinding laat het hier waarschijnlijk afweten.

[affiliate location=”deathvalleynationalpark” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”deathvalleynationalpark” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”deathvalleynationalpark” type=”ticketlinks”]