Canada Only

Dit is The Lobster Shack: al sinds de 20s één van Amerika’s meest iconische restaurants

Maine - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De keuken van New England staat bekend om haar betere vis- en seafood-gerechten. The Lobster Shack at Two Lights in Portland, Maine is hét adres om te checken of dat inderdaad zo is.

Omdat Maine bekend staat om haar meer dan uitstekende kreeft, hoef je nooit heel lang te zoeken naar een visrestaurant. Zeker niet in een ietwat toeristische stad als Portland. En dan nóg is The Lobster Shack at Two Lights uniek.

Dat komt onder meer door de lange houdbaarheidsdatum die het familierestaurant heeft. Want The Lobster Shack at Two Lights mag haar naam dan sinds 1969 dragen: kreeft hier al sinds de jaren twintig geserveerd. En ook toen al zat er nooit veel tijd tussen de vangst én het moment van opdienen. Altijd vers – dus.

Kun je dan alléén maar lobster bestellen? Nee – The Lobster Shack staat ook bekend om haar garnalen, mosselen en andere zeevruchten. Ook voor New England-klassiekers als Clam Chowder ben je hier op de juiste plek. Daarnaast is het assortiment toetjes, met onder meer huisgemaakte Pecan Pie, Whoopie Pie en Raisin Bread Puddings, écht de moeite waard.

Een geweldig uitzicht

Het is echter niet alleen het menu dat volle zalen trekt. The Lobster Shack at Two Lights draagt die naam namelijk niet voor niets. Hiervandaan heb je uitzicht op de twee vuurtorens, waaronder Maine’s iconische Portland Head Lighthouse, én zie je hoe schepen met hun vangst van de dag de haven invaren. Er-rug fotogeniek, dus.

Waar?

Honger? Je vindt The Lobster Shack at Two Lights in Cape Elizabeth, vlakbij Portland. Let wel op: de zaak opent begin maart en sluit eind oktober haar deuren voor het winterseizoen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @eatmaine op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Blainie (@blainieee) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door KLK (@chasingseabreezeandsunsets) op

[affiliate location=”covid-19″ type=”ticketlinks”]