Afrika OnlyCanada Only

Dit kunstwerk middenin de woestijn van Nevada is het meest creepy beeld van Amerika

Goldwell - Chris Moran via Travel Nevada-min
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

[themify_layout_part id=”30560″]

The Last Supper is het werk van de beeldhouwer Albert Szukalski en is zijn interpretatie van Leonardo da Vinci’s Het Laatste Avondmaal.

De woestijn van Nevada is sowieso een beetje een spookachtig fenomeen. Alle geruchten over buitenaards leven, de vele spookstadjes en de tientallen kilometers die je hier kunt afleggen zónder ook maar iemand tegen te komen, maken het een heel ander soort bestemming dan het bruisende Las Vegas.

The Last Supper maakt het er allemaal niet veel beter op. Het kunstwerk bestaat uit twaalf figuren van fiberglas. Anders dan in het schilderij zijn het geen mensen. Althans – geen complete mensen. De vormen zijn misschien hetzelfde, maar bezoekers zien alleen witte doeken over – mja – niets. De tafel van Het Laatste Avondmaal ontbreekt eveneens.

[themify_layout_part id=”30361″]

Attractie

Toen het kunstwerk in 1984 werd geplaatst, waren de reacties immens positief. Hele groepen mensen kwamen af op het fenomeen middenin de woestijn. Daar maakt The Last Supper deel uit van het Goldwell Open Air Museum: een verzameling kunstwerken op een plaats waar normaal gesproken niemand komt.

Het was oorspronkelijk niet eens de bedoeling dat The Last Supper zou blijven staan. Szukalski voorspelde dat zijn beeld het niet langer dan twee jaar zou uithouden in de snikhete woestijn. Niets bleek minder waar: The Last Supper staat er nog steeds. De twaalf spoken ontvangen je graag.

[themify_layout_part id=”30615″]

Waar?

Zien? Je vindt The Last Supper, en de rest van het Goldwell Open Air Museum, vlakbij het spookstadje Rhyolite. De dichtstbijzijnde bewoonde plaats is Beatty.

Goldwell - Chris Moran via Travel Nevada-min
Foto: Chris Moran via Travel Nevada

[themify_layout_part id=”30801″]