Canada Only

Antoine’s Restaurant in New Orleans is het oudste familierestaurant van Amerika

New Orleans - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het restaurant is weliswaar een eetgelegenheid, maar toont ook gelijkenissen met een museum.

Dat is enigszins logisch. Antoine’s Restaurant is tenslotte al behoorlijk lang een begrip in het French Quarter van New Orleans. Sinds 1840, om precies te zijn. Dat maakt de zaak Amerika’s oudste familierestaurant én het oudste restaurant van de stad.

Antoine’s Restaurant werd destijds gestart door Antoine Alciatore, toen nét twintig jaar oud. De tent is van oudsher een restaurant met een specialisatie in de Frans-Creeolse keuken. Haute creole, noemt Antoine’s Restaurant het ook wel. Daaronder vallen onder meer verschillende items die Antoine zelf heeft verzonnen. Oysters Rockefeller is daar een voorbeeld van. Of Pompano en Papillot: visfilet met witte wijnsaus, garnalen en krab.

[themify_layout_part slug=”leestips-diepe-zuiden”]

Museum

Naast restaurant doet Antoine’s Restaurant ook – soort van – dienst als een museum. Dat komt door de imposante manier waarop de zaak is opgebouwd. Het begon met één zogenoemde dining room, maar door de jaren heen is het restaurant uitgebreid tot een totaalaantal van vijftien van dit soort kamers.

De Large Annex is de naam van de eerste kamer die werd toegevoegd aan het geheel. Deze dining room staat bekend om de foto’s van beroemde gasten die hier hebben gegeten. Onder hen bevinden zich onder meer voormalig presidenten Franklin D. Roosevelt en Bill Clinton.

De 1840 Room is een ander paradepaardje. Hij is ontwikkeld in de stijl van een landhuis uit de negentiende eeuw, inclusief familieportretten en andere memorabilia uit die tijd. Een originele gloeilamp uit de makelij van Thomas Edison, bijvoorbeeld.

De Escargot Room is een stuk knusser en wordt tot op de dag van vandaag gebruikt door de Society des Escargots. Dit is een exclusieve kookclub die in Antoine’s Restaurant bijeenkomt om het reilen en zeilen van de culinaire wereld te bespreken.

De Tabasco Room is dan weer helemaal rood en een soort van ode aan de beroemde Tabasco-saus die, niet geheel toevallig, uit Louisiana komt.

[themify_layout_part slug=”reistips-new-orleans”]

Antoine’s Restaurant bezoeken

Eten in Antoine’s Restaurant? Dat kan – uiteraard. Het restaurant serveert lunch van maandag tot en met zaterdag van 11:30 tot 14:00. Avondeten kan op dezelfde dagen, maar dan van 17:30 tot 21:00.

Let wel: het is een enigszins chique aangelegenheid. De dresscode is business-casual, dus korte broeken en teenslippers zijn er niet toegestaan.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]

Tours

Wil je hier niet per se eten, maar ben je wel benieuwd naar de verschillende kamers? Dat kan – met een beetje geluk – ook. Kom daarvoor rond sluitingstijd, 21:00 dus. Het personeel is dan doorgaans bereid je een tour door de uitlopende vertrekken te geven.

Foto’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Antoines Restaurant (@antoinesnola) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Antoines Restaurant (@antoinesnola) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Antoines Restaurant (@antoinesnola) op