Canada Only

Dit Vegas-resort heeft een piramide én een sfinx voor de deur…

Luxor Las Vegas - Anneloes Keunen via Amerika Only
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dat de Las Vegas Strip een nogal bonte aaneenschakeling van resorts, casino’s en andere attracties is – dat wist je waarschijnlijk al. Maar zo frivool als het Luxor Las Vegas zie je ze niet vaak. Waar anders dan in The States vind je een glazen piramide met bijbehorende sfinx middenin een stad?

We kunnen zeggen dat je het Luxor niet mag missen wanneer je naar Vegas gaat. Feit is dat je dit resort ook moeilijk kan missen. De metershoge piramide is lastig over het hoofd te zien – zeker omdat dit een van de eerste resorts is die je tegenkomt wanneer je vanaf het vliegveld The Strip oprijdt.

Wat kan ik hier doen?

Het is niet alleen de buitenkant die het Luxor zo spraakmakend maakt. Hoewel bepaalde plekken in het resort een beetje gedateerd overkomen (her en der staan er wat farao’s en Anubissen ietwat sjofel bij), is het Egyptisch gethematiseerde hotel ronduit indrukwekkend. Naast 4.500 hotelkamers vind je er namelijk ook vier zwembaden, een spa, een trouwkapel en een compleet winkelcentrum.

En dan hebben we het nog niets over de shows gehad. Drie voorstellingen van het Luxor zijn permanent, waaronder de indrukwekkende show van illusionist Criss Angel: Mindfreak. Daarnaast heeft het Luxor een aantal vaste tentoonstellingen, zoals Titanic: The Artifact Exhibition, en verschillende clubs. LAX Nightclub is de grootste: deze nachtclub werd in 2007 door Britney Spears geopend.

Lichtstraal

Maar – moeten we toegeven – het is het exterieur dat de show steelt. Vanwege de piramide en sfinx, maar ook vanwege de zogenaamde Sky Beam. Deze lichtstraal is de sterkste wereld. Bij helder weer kun je hem zelfs vanuit Los Angeles zien. Indrukwekkend…

Overnachten in Luxor Las Vegas

Een nachtje slapen in Luxor Las Vegas kan natuurlijk ook – het blijft tenslotte een hotel. Kijk in dat geval hierrr.

Luxor Las Vegas - Anneloes Keunen via Amerika Only
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only
Luxor Las Vegas - Ryan Jerz via Travel Nevada
Foto: Ryan Jerz via Travel Nevada