Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit vinden wij de 5 leukste, lokale restaurants in San Francisco

San Francisco - Pixabay-min
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Denny’s, Applebee’s en In-N-Out Burger kent iedere Amerika-fanatiekeling inmiddels. Naast deze iconische merken heeft elke stad lokale zaakjes die je nergens anders vindt. Zo ook San Francisco.

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”ticketlinks”]

Mateo’s Taqueria

De Mission Burrito is een typisch San Francisco-product. Hij werd voor het eerst gemaakt in de wijk Mission District. Het is echter een raadsel wie nu de allereerste was. Verschillende restaurants claimen de geboorteplaats van de Mission Burrito. Mateo’s Taqueria doet dat niet – en juist daarom nemen we dit restaurant op in dit lijstje. Mateo’s op Mission Street verkoopt gewoon geweldige burrito’s. En als ze goed zijn, hoef je er ook niet het predikaat ‘eerste’ op te plakken.

Waar?
Je vindt Mateo’s Taqueria op 2471 Mission Street.

Lahore Karahi Pakistani Indian Cuisine

De beste restaurantjes van de stad zien er van buitenaf uit alsof je er met een voedselvergiftiging weer uit komt. Lahore Karahi in de wijk Tenderloin is daar een goed voorbeeld van. Laat je hierdoor niet afschrikken. Het is een van de beste Indiase restaurants die je ooit gaan tegenkomen. En dan is het ook nog eens spotgoedkoop.

Waar?
Je vindt Lahore Karahi Pakistani Indian Cuisine op 612 O’Farrel Street.

BaoNecci

Dit familierestaurant in San Francisco’s North Beach ligt een béétje opvallend weggestopt in de zijstraten van deze Italiaanse wijk. Het zaakje is dusdanig klein dat het snel vol zit en wie naar het toilet moet, moet dwars door de keuken. Maar de typische Thin Crust-pizza’s zijn er fantastisch en zéker de moeite waard.

Onze favoriet is overigens de Contadina: een pizza met gorgonzola en peer.

Waar?
BaoNecci ligt op 516 Green Street.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Godzilla Sushi

Sushi vind je op meerdere plaatsen in San Francisco. Onze favoriet ligt echter op een plaats waar je maar weinig toeristen vindt. Godzilla Sushi is een lokaal zaakje aan de rand vaan Japantown. De sushi is niet goedkoop, maar dat zie je dan ook weer terug in de kwaliteit.

Waar?
Godzilla Sushi ligt op 1800 Divisadero Street.

Scoma’s

Scoma’s ligt helemaal niet op een moeilijk te vinden locatie. Dit restaurant vind je namelijk op de Fisherman’s Wharf. Het heeft desondanks een minder toeristische uitstaraling én zijn eigen vissersboten. Deze halen dagelijks verse vis uit de San Francisco Bay en de oceaan. Onder meer de Clam Chowder wordt hier geprezen.

Waar?
Je vindt Scoma’s op de Al Scoma Way: recht tegenover de Chipotle op Jefferson Street.

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”ticketlinks”]