Afrika OnlyCanada Only

Dit was dé Florida-taart voordat de Key Lime Pie het overnam…

Key Lime Pie - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

…en HIER kun je hem proberen!

[affiliate location=”florida-2″ type=”amerikanl”]

De limoentaart Key Lime Pie is nu misschien onlosmakelijk verbonden met de staat Florida, maar dat is weleens anders geweest. Maak kennis met zijn voorloper: de Sour Orange Pie!

De Sour Orange Pie lijkt qua vorm eigenlijk best veel op de Key Lime Pie. De basisingrediënten zijn echter heel anders. In plaats van limoenen worden hier sinaasappelen gebruikt. Zure sinaasappelen, om precies te zijn. Deze vruchten doken op in Florida nadat de Spanjaarden ze in de zestiende eeuw meebrachten.

Omdat het doorgaans knap lastig is om vooraf te bepalen welke sinaasappelen zuur zijn, wordt er tegenwoordig vaak een combinatie van sinaasappel- en citroensap gebruikt om de smaak van weleer na te bootsen. De structuur? Die heeft iets weg van een romige custardpudding. En de smaak? Die is nog nét iets frisser dan die van de Key Lime Pie. Dat komt volgens lokale chefs door het feit dat er niet altijd gecondenseerde melk wordt gebruikt in de Sour Orange Pie, wat bij de Key Lime Pie wél de bedoeling is.

De bodem is, net als bij de Key Lime Pie, opvallend knapperig. De Sour Orange Pie wordt geserveerd met een flinke toef slagroom.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jackie Montalvo (@jackiemontt) op

Proberen?

Wil je deze originele Florida-taart proberen? Dan is The Yearling Restaurant een van de beste restaurants om dit te doen. Deze eetgelegenheid ligt in het plaatsje Hawthorne, op zo’n anderhalf uur rijden vanuit Orlando.

The Yearling Restaurant is een van de weinige eetgelegenheden waar je nog ouderwetse Florida-gerechten vindt, waaronder dus de Sour Orange Pie. En mocht je er toch echt geen zin in hebben: no worries. De Key Lime Pie staat hier ook gewoon op het menu.

[affiliate location=”florida-2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”florida-2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”florida-2″ type=”ticketlinks”]