Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit wist je nog niet over Miami, Florida

Florida Man
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

1.    Heeft de zonnebrand je weer eens beschermd tegen een pijnlijke, rode huid? Bedank dan Miami – hier is het vooral in Florida onmisbare spul uitgevonden.

2.    Ben je, om wat voor reden dan ook, van plan sinaasappels te verkopen op de straten van Miami? Denk daar dan nog maar een keer over na. Florida mag zichzelf dan verkopen als een échte sinaasappelstaat, de illegale verkoop ervan levert je een gevangenisstraf van dertig dagen op.

3.    Hetzelfde geldt overigens voor de verkoop van hot dogs. Dat doe je maar in New York.

4.    Miami is inmiddels een wereldwijd begrip, maar eigenlijk had de stad de naam Flagler moeten krijgen, verwijzend naar Henry Flagler – eigenaar van de East Coast Railway. Op miraculeuze wijze draagt nu een kustplaats in het noorden van Florida die naam.

5.    Miami is de enige grote stad van Amerika die is gesticht door een vrouw – Julia Tuttle.

6.    Burger King komt uit Miami. Het eerste filiaal opende op de internationale luchthaven van de stad.

7.     De naam Miami stamt naar verluidt af van het woord Mayaimi. Dat betekent ‘heel groot meer’, wat aannemelijk is omdat Miami vlak bij Florida’s grootste meer ligt – Lake Okeechobee.

8.    Miami is dé stad voor Art Deco-gebouwen: hier staan er maar liefst achthonderd.

9.    Geloof het of niet, in Miami is nog nooit een temperatuur gemeten die boven de 100 graden Fahrenheit uitkwam. Het warme gevoel wordt voornamelijk veroorzaakt door de hoge luchtvochtigheid.

10.    Miami is de enige metropool in de VS die wordt omringd door nationale parken: de Everglades in het westen, Biscayne in het oosten.


NAAR MIAMI?

Ben jij óók zo’n fan van Miami, Orlando of andere bestemmingen in Florida? Kijk dan eens op TUI.nl voor het aanbod voordelige én interessante reizen naar de Sunshine State!