Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit zijn de 10 leukste shows en attracties in Disney California Adventure

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Ben jij ook in dit tweede Disney-park in Anaheim, Californië geweest?

Frozen – Live at the Hyperion

De enorme, bij deze show horende videomuur telt meer dan vier miljoen pixels en woog zóveel dat Disney het podium met stalen platen moest versterken. Dat zegt wel iets voor de kwaliteit van de voorstelling itself, een must voor fans van de film.

[themify_layout_part slug=”leestips-los-angeles”]

Grizzly River Run

Afkoelen tijdens de soms warme zomers van Los Angeles kan perfect in de woelwaters van Grizzly River Run, getuige de waarschuwing vooraf: you will get wet, you may get soaked. Daar zorgen de vele stroomversnellingen en afdalingen wel voor.

Disney California Adventure - Unsplash

Guardians of the Galaxy – Mission: BREAKOUT!

Hordes woeste fans op de been (lees: actief op sociale media) toen Disney aangaf de immens populaire The Twilight Zone Tower of Terror te sluiten. Wat er voor in de plaats kwam, zorgde er in veel gevallen voor dat liefhebbers schoorvoetend terugzakten in hun fauteuil, want Mission: BREAKOUT! is minstens zo indrukwekkend – en bovendien gethematiseerd aan de hand van een moderne film en niet naar een serie uit het jaar kruik.

Incredicoaster

Wie in Los Angeles is geweest, heeft de gigantische achtbaan Incredicoaster, tot begin 2018 bekend onder de naam California Screamin’, ongetwijfeld gezien, daar waar het gevaarte zo’n beetje vanuit San Diego zichtbaar is. Een ritje in de op The Incredibles gebaseerde coaster is dan ook een soort verplichting als je toch in de buurt bent.

The Little Mermaid ~ Ariel’s Undersea Adventure

Met alle moderne klassiekers voorhanden is het het in dit park misschien een beetje zoeken naar ouderwets Disney-vertier, maar je vindt het in de vorm van déze kaskraker: een rit diep in de zee langs filmscènes die fans van Sebastiaan de krab ongetwijfeld herkennen. 

[themify_layout_part slug=”reistips-los-angeles”]

Mickey’s PhilharMagic

Nóg meer classic Disney vind je wanneer je aanschuift voor deze 3D-show: een voorstelling waarin Aladdin, Ariël en Simba allemaal voorbij zwemmen, zwemmen en sjokken. 

Disney California Adventure 3 - Unsplash

Pixar Pal-A-Round

Misschien is er bij nader inzien toch een attractie die nóg meer opvalt dan de Incredicoaster. Pixar Pal-A-Round, in het verleden ook nog eens voorzien van een gigantisch Mickey-hoofd, is een enorm reuzenrad met schommelende én niet-schommelende cabines – aan jou de keus.

Radiator Spring Racers

Je zou zeggen dat een, misschien twee ritjes in een specifieke attractie wel genoeg is, maar daar denkt Jon Hale heel anders over. Hij haalde het nieuws toen hij zijn tienduizende (!) ritje in Radiator Spring Races maakte. Daar begon hij in 2012 mee, toen Jon nog tweehonderd kilo woog en deze op Cars gebaseerde attractie een van de weinige rides was waar hij in mocht. Inmiddels is hij de helft van dat gewicht kwijt en ook elders welkom, maar dat hoefde blijkbaar niet per se. Dat móet toch wat zeggen over het niet-te-missen-karakter van deze racebaan…

Soarin’ Around The World

Waar attracties als Superstar Limo in de begindagen compleet werden afgefakkeld, gebeurde bij Soarin’ Around The World het tegenovergestelde: de zweefvlucht over onder meer Monument Valley en Parijs was direct een publieksfavoriet. En ja – dat is het nog steeds.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]

Toy Story Midway Mania!

Attracties waarbij je zoveel mogelijk punten kunt scoren, doen het altijd goed – en Toy Story Midway Mania! is in dat genre de overtreffende trap. Er is 3D toegevoegd en de games zijn nét iets unieker dan in soortgelijke ritjes.