Canada Only

Dit zijn de beste tijden om je favoriete, nationale parken te bezoeken

Bryce Canyon National Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Oktober is over het algemeen de beste maand om naar een van Amerika’s nationale parken te gaan – om meerdere redenen.

Allereerst balanceert de maand perfect tussen het hoog- en het laagseizoen. Dat heeft een effect op de prijzen van accommodaties (met name hotels vlakbij de ingang én in het park zijn een flink stuk goedkoper), maar ook op de hoeveelheid toeristen in het gebied. Ten slotte zijn de Amerikaanse kinderen weer naar school en duurt het nog even voor het skiseizoen begint.

Daarnaast heerst in sommige nationale parken de Indian Summer, waarbij bomen een prachtige gloed krijgen. Een laatste reden is dat het weer in de meeste staten perfect is: niet te koud en niet te warm.

Máár – dit geldt in het algemeen. Want sommige parken hebben hun persoonlijk beste én slechtste maanden. Volgens verschillende travel-organisaties, waaronder Lonely Planet, gelden voor onderstaande parken andere beste en minder goede periodes.

Arches National ParkArches National Park

Arches National Park bezoek je, naast in oktober, in april of november. Je kunt het park van mei tot en met augustus maar beter vermijden in verband met de drukte en de hitte.

Naar Arches? Laat je hier verder inspireren!


Bryce Canyon National Park - PixabayBryce Canyon National Park

De Bryce Canyon is eigenlijk altijd indrukwekkend, maar volgens Lonely Planet is, naast oktober, de maand april een garantie voor een onvergetelijk bezoek.

Bryce bezoeken? Kijk hier voor een reis langs onder meer dit nationale park.


Grand Canyon National Park 2 - PixabayGrand Canyon National Park

De Grand Canyon bezoeken? Dat doe je, als we de experts moeten geloven, ergens tussen december en februari. Wederom is het vermijden van drukte daarvoor de reden. Je moet de North Rim dan laten schieten: deze kant van de Canyon is dan gesloten.

Meer info over trips naar de Grand Canyon vind je hier.


Yosemite National ParkYosemite National Park

Plannen om naar Yosemite National Park te gaan? Tip: doe het, als je een beetje flexibel bent, ergens tussen november en maart. Hoewel de Tioga Road dan dicht is, is de Yosemite valley gewoon open en is het park veel minder crowded dan tijdens de zomermaanden.

Yosemite bezoeken? Kijk hier voor een trip langs onder meer dit nationale park.