Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit zijn dé hoogtepunten van Illinois’ deel van de Route 66!

Route 66
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het is de bekendste weg van de Verenigde Staten – misschien wel van de wereld. De Route 66 is een 3941 kilometer lange weg door het Amerikaanse binnenland en gaat van Chicago naar Los Angeles.

Het begint in de staat Illinois: een deel waar veel delen van de weg nog verrassend intact zijn én waar je veel verwijzingen naar het Amerika van weleer vindt. Bijvoorbeeld het volgende!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bernie Sanders (@berniesanders) op

Lou Mitchell’s Diner

Dit is Lou Mitchell’s Diner: een restaurant dat er nog exact zo uitziet als in de jaren ’50. Je vindt ‘m aan het begin van de Route 66, in Chicago.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mal d’America (@mal_d_america) op

Het beginpunt

Over het begin gesproken: de Route 66 starten doe je natuurlijk op de plek waar het ook daadwerkelijk allemaal begonnen is. Dit bord mag je daarom niet missen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Dan Gellner (@potentialadventure) op

Gemini The Giant

Gemini The Giant is een reusachtig beeld dat ooit functioneerde als blikvanger voor het nabijgelegen restaurant The Launching Pad. Zónder succes: het restaurant is inmiddels failliet. Wél kijkt Gemini nog altijd stoer voor zich uit, van onder zijn bizarre hoofddeksel. Je vindt hem in het plaatsje Wilmington.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Route 66 Images (@route66images) op

Standard Oil Gas Station

Odell’s Standard Oil Gas Station verkoopt weliswaar geen benzine meer, maar is – in tegenstelling tot veel Route 66-bezienswaardigheden – nog wél geopend. Het is een bezoekerscentrum voor iedereen die Odell wil verkennen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Brock Keen (@brockkeen) op

Paul Bunyon

Langs de gehele Route 66 vind je meerdere muffler men: enorme beelden die de aandacht moesten trekken van de hongerige reiziger. Paul Bunyon is misschien wel de bekendste: deze hot dog-liefhebber vind je in Atlanta, Illinois.

Route 66 rijden

Plannen om de Route 66 te rijden? Laat je dan hier verder inspireren.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]