Afrika OnlyCanada Only

Dit zijn de leukste, kleine dorpjes in je favoriete, Amerikaanse staten!

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

BISBEE, ARIZONA

Op zoek naar zo’n all-American stadje in het westen van The States? Dan is Bisbee, Arizona jouw place-to-be. Bisbee staat bekend om haar historische architectuur en muzikale uitgaansleven, maar ligt bovenal in een schitterende, roodoranje omgeving. Aanrader!Foto: Ryan Jerz via TravelNevada

GENOA, NEVADA

In Genoa, Nevada wonen slechts 939 mensen en dat draagt flink bij aan de unieke, cowboy-achtige sfeer die er hangt. De lokale kroeg is de oudste van het land en ook het Mormon Station State Historic Park is een leuke bestemming voor alternatieve Amerika-fans.


MOUNT DORA, FLORIDA

Wie in Orlando is geweest, heeft Mount Dora ongetwijfeld weleens op de groene borden boven de Interstate zien staan. Tip van ons: volg de bewegwijzering en sla af bij dit sfeervolle dorpje. ‘t Is iets heel anders dan Disney World, maar tóch de moeite waard.


MURPHYS, CALIFORNIË

Ooit gehoord van Murphys? Dit alternatieve dorpje is een must-do voor iedereen die de geijkte, Californische hoogtepunten al heeft gezien. Je vindt de voormalige mijnstad tussen Lake Tahoe en Yosemite National Park.


OGDEN, UTAH

Wie vanuit Utah op weg is naar Yellowstone National Park, doet er goed aan om een pit-stop te maken in Ogden. Dit dorpje ligt vlak boven Salt Lake City en heeft een authentiek wilde westen-verleden. Sterker nog – Al Capone vond het er té ruig. Dat moet toch iets zeggen…


WOODSTOCK, NEW YORK

Woodstock heeft de eer om Amerika’s meest bekende onbekendste bestemming te zijn – niet in de laatste plaats vanwege het gelijknamige muziekfestival. Hoewel Woodstock eigenlijk helemaal niet in Woodstock werd gehouden (het evenement vond plaats in Bethel, iets verderop), zijn de sporen ervan nog steeds zichtbaar. Alles staat hier in het teken van, niet geheel verrassend, muziek.