Canada Only

Dit zijn in 2017 de beste dagen om Disney World, Florida te bezoeken

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Foto: Gene Duncan

JANUARI

Is het na Oud & Nieuw rustig in Disney World? Niet echt. Van 4 tot 8 januari wordt er namelijk een heus hardloopfestijn georganiseerd – de Walt Disney World Marathon. Pas daarna keren veel kerstbezoekers huiswaarts, hoewel ze in het weekend van Martin Luther King Jr. Day (14 januari tot 16 januari) ook weer in grote getallen terugkomen.

Gaan: 16 januari – 31 januariFoto: Disney

FEBRUARI

De eerste drie weken van februari zijn normaal gesproken erg rustig. Aan het einde van de maand verwacht Disney World meer drukte – en wéér is een hardloopwedstrijd door meerdere parken de oorzaak.

Gaan: 1 februari – 19 februariFoto: WDW News

MAART

De eerste twee weken van maart zijn uitstekend voor wie niet lang wil wachten voor de attracties. Daarna begint langzaam Amerika's voorjaarsvakantie – Spring Break. De bezoekersaantallen lopen dan aardig op…

Gaan: 1 maart – 12 maartFoto: Disney Parks

APRIL EN MEI

Het begin van april en het einde van mei zijn door achtereenvolgens het verlengde van Spring Break en de Europese meivakanties periodes waarin de parken veel worden bezocht. Alles daartussen is in principe een garantie voor korte wachttijden.

Gaan: 24 april – 21 meiFoto: Gene Duncan

JUNI, JULI EN AUGUSTUS

De zomermaanden zijn ieder jaar Disney's drukste periodes. En toch kun je ook tijdens het hoogseizoen rustigere dagen onderscheiden. Om welke reden dan ook zijn vaak de laatste twee weken van de drie maanden 'less crowded'. Daardoor zijn dit de beste bezoekdagen in juni, juli en augustus.

Gaan: 19 juni – 30 juni, 24 juli – 31 juli en 21 augustus – 31 augustusFoto: Disney Parks

SEPTEMBER

September is vrijwel altijd Disney's rustigste maand, maar dat kan in 2017 wel eens anders zijn. Epcot's Food & Wine Festival wordt namelijk vervroegd en valt nu vrijwel compleet in de maand september. Dus? Kies, wanneer je alle attracties wilt zien, voor een van de andere parken en ga, wanneer je lekker wilt eten, alsnog naar Epcot. Zo erg kan het qua drukte niet zijn…

Gaan: De hele maandFoto: WDW News

OKTOBER

Oktober lijkt qua bezoekersaantallen wel enigszins op september. Halloween maakt vooral Magic Kingdom wat drukker, maar in de andere parken valt het best mee. Daarnaast is de sfeer in deze maand ongeëvenaard. Wil je zoveel mogelijk attracties meepakken? Ga dan naar Disney's Hollywood Studios, Epcot of Disney's Animal Kingdom. Magic Kingdom is de place-to-be voor iedereen die Halloween wilt beleven en daarbij van plan is de drukte te trotseren.

Gaan: De hele maandFoto: WDW News

NOVEMBER

Aan het begin van de maand is het weer zo ver: Disney World is wederom host voor een marathon. Buiten dat is november een prima maand voor een Disney-bezoek, hoewel je er goed aan doet om de periode rondom Thanksgiving te vermijden.

Gaan: 6 november – 19 novemberFoto: Ryan Wendler

DECEMBER

Kan het in Disney World nóg drukker zijn dan in de zomer? Ja – dat kan. Tijdens de maand december gaan alle parken over-the-top met hun decoraties en dat willen veel mensen zien – heel veel mensen. Wil je er ook iets van meekrijgen, maar niet uren wachten voor It's A Small World? Bezoek de parken dan vroeg in de maand.

Gaan: 1 december – 10 december