Canada Only

DIT zijn volgens de kenners de allerlekkerste Oreo-smaken die je in Amerika vindt

Oreo's
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

In de Amerikaanse supermarkten wemelt het van de verschillende soorten Oreo’s. De keuze blijft dan ook niet, zoals in NL, beperkt tot de standaarduitvoering en een pak exemplaren met chocolade (er zijn er meer, maar je snapt het idee). Nee – Amerikanen kunnen zich volstoppen met de meest vreemde variaties, uiteenlopend van Red Velvet Oreo’s tot Oreo’s met de smaak van een verjaardagstaart.

Het is lastig kiezen wil je niet acht kilo zwaarder terugkomen van je trip naar The States. Mede daarom heeft het online magazine Thrillist een lijst samengesteld waarop hun favoriete smaken (ja, ze hebben ze allemaal geprobeerd) in onwillekeurige volgorde zijn terug te vinden. De top tien? Die ziet er zó uit.

10. Heads Or Tail Double Stuff

Deze naam vereist wellicht enige uitleg. Het Double Stuff-gedeelte? Daarmee doelt Oreo op een verdubbeling van dat crèmelaagje tussen de twee koekjes in. Twee keer zoveel crème, dus. Heads Or Tail betekent dat deze versie zowel een chocolade- als vanillekoekje heeft. Ideaal voor wie niet kan kiezen.

9. Oreo Thins

Oreo Thins zijn praktisch dezelfde koekjes, maar dan dunner. Wij gokken zomaar dat ze gemaakt zijn voor mensen die zich schuldig voelen nadat ze een compleet pak hebben verorberd. De Thins zijn toch dunner en daarmee lager in kCal. Toch?

8. Chocolate Hazelnut

Deze smaak vereist minder uitleg. Het gaat hier om Oreo’s die praktisch de smaak van Nutella hebben. En met een plaatsje in de top tien worden ze door Thrillist omschreven als er-rug smakelijk.

7. Golden Double Stuff

Daar is ‘ie weer: Double Stuff. Dit keer tussen twee vanillewafeltjes, waardoor de chocoladesmaak voor de verandering achterwege blijft. Het levert het gouden koekje een zevende stek op…

6. Double Stuff

…net onder de originele Double Stuffer. De chocoversie vinden we terug op nummer zes.

5. Peanut Butter

Dat de Peanut Butter Oreo’s zo hoog op deze lijst staan, is op zich geen verrassing. Wie in The States is geweest, weet hoe dol Amerikanen zijn op pindakaas. Of we het zélf ook lekker vinden? Dat weten we nog niet zo goed…

4. Golden Birthday Cake

Het smeren van pindakaas op praktisch alles is al jarenlang een officieuze traditie in de USA. Iets nieuws is het fenomeen Birthday Cake. De smaak van verjaardagstaart verschijnt in steeds meer combinaties en natuurlijk kan Oreo niet achterblijven. De Golden-variant (de vanilleversie) is volgens Thrillist een van de allerlekkerste Oreo’s die je maar kunt vinden, dus hou één oog open wanneer je weer naar de Walmart gaat.

3. Red Velvet

Waarom deze versie zo hoog staat? Omdat ‘ie, als we Thrillist moeten geloven, écht smaakt naar een Red Velvet Cake. En dat vinden ook wij knap.

2. Oreo Mini’s

Deze miniatuuruitvoering van het populaire koekje heeft de tweede plaats te danken aan haar veelzijdigheid. De oorspronkelijke versie is namelijk gewoon een Oreo. Maar deze zijn multifunctioneel inzetbaar. Je kunt ze in als ontbijtgranen gebruiken, bijvoorbeeld. Je kunt er een milkshake van maken. Je kunt ze over een taart sprenkelen. And the list goes on…

1. Cinnamon Bun

…maar de allerbeste Oreo’s die er zijn te vinden op de Amerikaanse markt? Dat is de Cinnamon Bun Oreo. Volgens Thrillist, althans. Iets om te proberen tijdens je volgende trip naar de VS!

Oreo's
Foto: Mike Mozart