Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit zijn volgens onderzoek de BESTE road trips door de Verenigde Staten

Monument Valley
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Highway 1, de Tioga Road, Florida’s Overseas Highway… Een road trip door The States uitkiezen, is dankzij het overweldigende aanbod helemaal niet zo makkelijk. Toch zijn er een aantal onderzoekers in geslaagd om de beste varianten eruit te pikken. Inderdaad – ondanks het feit dat dit eigenijk tamelijk subjectief is.

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]

Het onderzoek is het werk van de analytische website Geotab. Ze hebben daarvoor vijftig verschillende routes en streken in Amerika met elkaar vergeleken en gerangschikt op basis van een aantal factoren. Daaronder vielen de kwaliteit van de aan de route gelegen bezienswaardigheden, het aantal beschikbare accommodaties en restaurants, de drukte van de weg in kwestie én het aantal dagen dat nodig is om de trip te maken.

De beste road trip van Amerika

De nummer één is geen specifieke road trip, maar een gebied waarin je over meerdere trails kunt rijden. Monument Valley in zowel Utah als Arizona is volgens Geotab de allerbeste road trip-locatie van de Verenigde Staten. Dat vinden we enigszins opvallend. Niet omdat het hier aan prachtige natuur ontbreekt, maar wel omdat er hier niet heel veel accommodaties en restaurants zijn – toch een belangrijke factoren in het onderzoek.

Andere routes die de top tien hebben gehaald, zijn de trip Yellowstone en The Tetons door Yellowstone National Park én Grand Teton National Park (nummer twee), de Blue Ridge Parkway (nummer vijf) en Oregon’s Pacific Coast (nummer zes).

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Eervolle vermeldingen

In aanvulling op het algemene klassement, heeft Geotab verschillende road trips ook voorzien van bijzondere vermeldingen. De route met de beste attracties is volgens hen Hells Canyon Scenic Byway in Oregon – met de Wallowa Mountains, de Snake River en het dorpje Baker City als grootste bezienswaardigheden.

Hou je van eten? Dan is de trip Two Roads van Santa Fe naar Taos, New Mexico voor jou dé reis. Hierlangs vind je weliswaar toffe natuur, maar ook veel interessante restaurants.

Is geschiedenis meer jou ding? Dan is een trip langs de Mississippi-rivier je beste optie. Dat komt volgens Geotab dan weer doordat je hier de Gateway Arch in St. Louis, Fort Omaha en verschillende authentieke podia in Kansas City passeert.

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]