Canada Only

Dit zijn ze: de 14 absoluut hoogtepunten van de Amerikaanse oostkust

Vrijheidsbeeld
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

We hebben het vaak genoeg over het, overigens fabuleuze, westen van de VS. Maar we willen het oosten van The States ook absoluut niet te kort doen. Tenslotte vind je hier New York, Philly, Boston én deze hoogtepunten…

Het Museum of Art in Philadelphia

En niet eens per se het museum zelf. De trappen daarvoor herken je ongetwijfeld uit de boksfilms van Rocky: dé plek in Philly voor de ultieme vakantiefoto.


Witte Huis, Washington DC
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

Het Witte Huis in Washington DC

Als je iets niet mag missen in het Amerikaanse oosten is het wel de ambtswoning van de president…


Washington Monument 2De National Mall in Washington DC

…en dat niet alleen. De National Mall staat vol met interessante monumenten en bezienswaardigheden, zoals het Washington Monument. Bovendien worden veel nabijgelegen hotels door de staat beheerd, waardoor ze helemaal gratis zijn.


Georgetown in Washington DC

Mocht je denken dat alles in DC draait om politiek en musea, bezoek dan Georgetown. Een sfeervolle wijk eigenlijk heel a-typisch Amerikaans is en opvallend veel op Europa lijkt.


De National Cemetary in Arlington

Het is misschien een beetje vreemd om een begraafplaats op te nemen in een rijtje hoogtepunten. De Arlington National Cemetary is echter niet je standaard rustplaats. Het is een gigantische, militaire begraafplaats waar verdienstelijke burgers een graf hebben. Zodoende liggen er niet alleen militaire, maar ook presidenten en andere politici. Het meest indrukwekkend is de Tomb Of The Unknown Soldier.


Lancaster County in de staat Pennsylvania

Beter bekend als Amish County. Hier vind je grote Amish-gemeenschappen die hier in eenvoud leven. Sta er niet vreemd van te kijken wanneer er plotseling een koets op de highway verschijnt: da’s hier alles behalve abnormaal.


Central Park 3 - Jen Davis via NYC & Company
Foto: Jen Davis via NYC & Company

Central Park in New York City

Natuurlijk mag NYC niet ontbreken in zo’n lijstje. En dit is toch wel onze favoriete bestemming binnen de stad: Central Park, het immense park waar het zomaar drie uur kan duren voor je van noord naar zuid bent gelopen. Niet overslaan tijdens je trip naar het Amerikaanse oosten!


Brooklyn Bridge IIDe Brooklyn Bridge in New York City

Bijna vanzelfsprekend is Central Park niet de enige must do die in dit lijstje thuishoort. Wat ons betreft, verdient de Brooklyn Bridge ook een eervolle vermelding. Hoe langer je op deze brug staat, hoe beter het uitzicht op Manhattans wolkenkrabbers wordt. Bovendien is de borough Brooklyn ook best de moeite waard.


Times Square
Foto: Marley White via NYC & Company

Times Square in New York City

Locals schijnen Times Square te mijden, maar dit megadrukke verkeersplein is onder reizigers misschien wel het hoogtepunt van New York. Wij vinden: die gigantische billboards en bonte verzameling aan lichtjes – die móet je ooit een keer hebben gezien.


One World Trade CenterHet One World Trade Center in New York City

De gigantische Freedom Tower met zijn One World Observatory, het nieuwe station Oculus én het indrukwekkende 9/11 Memorial zijn slechts voorbeelden van wat er in de nabijheid van het One World Trade Center valt te zien. Niet overslaan tijdens je reis naar het Amerikaanse oosten.


Disney's Hollywood Studios - David Roark via WDW News
Foto: David Roark via WDW News

Disney World én Universal Studios in Orlando

Had je Florida niet verwacht in deze lijst? Vergeet dan niet dat de Sunshine State ook gewoon in Amerika’s oosten ligt. Een stuk zuidelijker weliswaar, maar dat ter zijde. Met de wereldberoemde pretparken is dit natuurlijk een bestemming die de doorsnee Amerika-fan niet mag overslaan. En ben je geen fan van Mickey Mouse en SpongeBob SquarePants, dan zijn stranden als Daytona Beach en Cocoa Beach gelukkig nooit heel ver weg.


South Beach in Miami

Pastelkleuren, rolschaatsen en lange stranden: langs South Beach, Miami vind je het allemaal echt. Dat maakt Miami Beach een beetje een real-life-filmset en zéker de moeite waard om een keer te bezoeken.


Overseas Highway
Foto: Florida Keys News Bureau

De Overseas Highway in de Florida Keys

Sommige reizigers vinden het levendige Key West het hoogtepunt van deze eilandengroep ten zuiden van Miami. Anderen zweren bij Key Largo – het duikparadijs. Wij vinden de Keys als geheel gewoon een highlight. Rijden over de Overseas Highway, een aaneenschakeling van prachtige eilanden, is een beleving op zich en een van de grootste must do’s in het Amerikaanse oosten.


Zó zie je ze allemaal!

Wil je alle hierboven genoemde highlights van het Amerikaanse oosten zien? Combineer dan het noordoosten van The States met Florida. We raden een dag of tien aan voor New York City, Washington DC en Philly, om vervolgens naar Florida te vliegen voor nog eens tien dagen.

Hier vind je een voorbeeld van zo’n reis die, in dit tijdsbestek, alle bestemmingen aandoet.

Banner FOX, Verre Reizen van ANWB