Canada Only

Dit zijn ze: de 5 beste stranden van Florida

Florida Man
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Florida doet heel veel fout – als we het nieuws moeten geloven. Ze slaan mensen met hagedissen. Ze hebben een Twitter-account speciaal voor alle belachelijke dingen die hun inwoners doen. En als je pech hebt, word je er overvallen door een verkleed als een kalkoen.

Maar wat ze wel goed kunnen, is reizigers een fantastische vakantie geven. Daarin spelen de stranden van Florida een grote rol. Dit zijn, wat ons betreft, de vijf gaafste exemplaren. Handig voor je komende trip!

Miami Beach

Nee – de stranden van Miami Beach zijn qua natuur niets bijzonders en het water is er praktisch net zo blauw als elders in de Sunshine State. En tóch is Miami Beach absoluut de moeite waard voor iedereen die naar Florida reist.

Dat komt door het feit dat Miami eigenlijk een soort real-life filmset is. De beroemde Art Deco-gebouwen, de drukte op Ocean Drive, de mannelijke én vrouwelijke show-offs op rolschaatsen: ze zijn er allemaal echt. Dat maakt Miami een bestemming die je minimaal één keer moet hebben gezien.

Plannen om naar Miami te gaan? Kijk hier voor het reisaanbod van verschillende organisaties!


Bahia Honda State Park - Anneloes Keunen via Amerika Only
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

Bahia Honda State Park

Helemaal geen zin in drukte? Dan is onze nummer twee uit deze lijst, een heel andere type strand, veel meer iets voor jou. Je vindt Bahia Honda State Park op éém van de Florida Keys. En wie op weg is naar Key West, of juist naar Miami, komt er standaard langs. Geen excuus om er niet eventjes te stoppen, dus. Het prachtige park is zonder twijfel het mooiste strand van de Keys – ook nadat orkaan Irma er eventjes stevig huishield.

Naar The Keys? Check hier alle aanbiedingen van diverse organisaties.


Clearwater Beach

Dat Clearwater Beach het mooiste strand van Florida is, zeggen wij niet alleen. De kustplaats werd door het platform Dr. Beach meermaals tot het beste strand van de wereld uitgeroepen. En tuurlijk – je vindt hier de wuivende palmbomen, witte stranden en turquoise zee. Maar Clearwater is meer dan dat. Je kunt bijvoorbeeld het Clearwater Marine Aquarium bezoeken of een boot pakken naar het verlaten, maar eveneens prachtige Caladesi Island (foto).

Reizen naar Clearwater? Die vind je hier.


St. Pete Beach

St. Pete Beach is de ideale bestemming voor iedereen die wél op zoek is naar de nodige strandbars, maar geen zin heeft in de gigantische drukte van Miami Beach of Fort Lauderdale. En heb je het alsnog gehad met verbranden in de Florida-zon? Dan is het aangrenzende St. Petersburg een sfeervolle bestemming om aan je strandbezoek te koppelen.

Plannen om naar St. Pete Beach te gaan? Kijk dan hier voor reizen van verschillende reisbureaus!


Sanibel IslandSanibel Island

Reizigers en locals vinden vaak verschillende bestemmingen leuk. Wij als toeristen komen bijvoorbeeld graag in de Premium Outlets, maar inwoners van Orlando mijden het winkelcentrum als de pest. Maar Sanibel Island is iets dat iedereen kan waarderen. Het eiland is dé bestemming voor wie de mooiste schelpen wil zoeken (en vinden) en vrij van hordes toeristen: in plaats daarvan moet je je verblijfplaats delen met meeuwen en pelikanen.

Sanibel Island bezoeken? Kijk dan hier voor rondreizen naar Florida.