Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit zijn ze: de 5 meest muzikale steden in de USA

New Orleans 4 - Louisiana Department of Culture, Recreation and Tourism 2
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

1.    NASHVILLE

Dat in Nashville zo’n beetje alles draait om country, wist je waarschijnlijk al. Maar in hoeverre dit officieuze principe ook daadwerkelijk wordt doorgevoerd? Dat ontdek je alleen wanneer je ook daadwerkelijk in de hoofdstad van Tennessee bent neergestreken. Iedere avond staat er in iedere kroeg langs Broadway een country-, folk- of bluegrass-band te spelen – en soms zelfs twee. Tel daar de Country Music Hall Of Fame & Museum en het Ryman-theater bij op en je hebt een bestemming die simpelweg muziek ademt.


 

2.    MEMPHIS

Een tweede, grote muziekstad in The States is natúúrlijk Memphis. Waarom? Omdat Elvis Presley de stad zijn thuis noemde: zijn kapitale villa Graceland is een must voor iedereen naar Tennessee reist. Of omdat Beale Street het Memphis-ambivalent van Nashville’s Broadway is – maar dan met mogelijk nóg meer livemuziek. Of misschien wel omdat in de hier gelegen Sun Studios de grootste hits van niet alleen Elvis, maar ook Johnny Cash en Jerry’s Lee Lewis werden opgenomen. Anyway: Memphis is dé bestemming voor alle muziekfans wereldwijd.


3.    TUPELO

Tupelo is iets minder bekend. Tenzij je een die-hard-fan van Elvis bent, natuurlijk. Hier werd The King geboren: zijn wieg is nog steeds een belangrijke attractie in dit kleine stadje in Mississippi. Oh, en als je er toch bent: wip dan ook even langs de Tupelo Hardware Store. Hier kocht een kleine Elvis zijn allereerste gitaar. De winkeliers geloven graag dat er in hun zaak geschiedenis is geschreven.


4.    CLARKSDALE

Clarksdale hoort thuis op de planning van iedereen die de blues een warm hart toedraagt. Het genre wordt niet alleen tentoongesteld in het Delta Blue Museum, maar ook beoefend in de nabijgelegen Dockery Plantation. Bovendien is de blues hier én op de voormalige plantages die Clarksdale omringen ontstaan.


5.    NEW ORLEANS

Hij mag natúúrlijk niet ontbreken: NoLa – oftewel New Orleans, Louisiana. Bakermat van de jazz en een ongelooflijk muzikale bestemming in het zuiden van de VS. Overigens willen we je nog wel aanraden om, vóór je New Orleans inrijdt, nog eventjes te stoppen bij een van de voormalige katoenplantages, zoals de Greenwood Plantation. Hier kom je – naast muziekhistorie – ook iets meer te weten over de zwarte bladzijdes uit de Amerikaanse geschiedenis.


ALLE STEDEN ZIEN?

Wil je alle muzieksteden van Amerika zien? Dan hebben we dé reis voor je! Onze partners van FOX, Verre Reizen van ANWB bieden je de mogelijkheid om het muzikale erfgoed van Amerika per huurauto te ontdekken. Je komt, naast de hierboven genoemde plekken, ook in Atlanta, Savannah en Charleston en verblijft altijd in goede, centraal gelegen hotels.

Check de reis HIER voor meer info.

New Orleans 4 - Louisiana Department of Culture, Recreation and Tourism 2
Foto: Louisiana Department of Culture, Recreation and Tourism