Canada Only

Dit zijn ze: de mooiste road trips door je favoriete, Amerikaanse staten!

Valley Of Fire State Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Amerika is natuurlijk bij uitstek hét land voor een road trip. Dat vinden wij – én dat vinden ze bij Business Insider. Laatstgenoemde heeft daarom een lijst samengesteld met daarin de allermooiste road trips van de USA – per staat. Hieronder vind je een deel van de selectie. Staat jouw favoriete staat er niet bij? Dan vind je de complete lijst hierrr.

1. Arizona’s Apache Trail

Arizona’s Apache Trail is niet alleen een van de mooiste, maar ook een van de oudste road trips door The Grand Canyon State. Sterker nog: de Apache Trail is zó oud dat er op sommige delen niet eens asfalt ligt. Voor de verandering gaat deze trip eens niet langs geijkte hoogtepunten als de Grand Canyon. In plaats daarvan rij je door bestemmingen met opmerkelijke namen als Superstition Mountains, Lost Dutchman State Park en een dorpje genaamd Tortilla Flat.

Deze road trip doen? Dan kun je in principe beginnen en eindigen in de stad Phoenix. Boek daar een hotel, zodat je de volgende dag fris begint aan de rest van je reis door Amerika’s westen. Een cheap hotel in Phoenix vind je hier en hier.


Highway 1

2. Californië’s Pacific Coast Highway

We kunnen honderden alternatieven voor Cali’s Highway 1 aandragen als zijnde de mooiste road trip van Amerika. En met zo’n trip als Yosemite’s Tioga Pass komen we dan angstvallig dichtbij. Feit blijft dat de Pacific Coast Highway, zoals de route officieel heet, gewoon dé publiekstrekker is wanneer het gaat over road trips door The States. Een trip die iedereen ooit in zijn of haar leven moet maken!

Highway 1, door een aardverschuiving eerder dit jaar, helaas deels gesloten. Dat betekent niet dat je de trip helemaal niet kunt maken. We raden je aan te beginnen in het plaatsje Monterey. Hiervandaan kun je heen en weer rijden tot aan het stuk waar de wegopbrekingen beginnen. Pak je toch nog een stukje kust mee. Kijk hier en hier voor hotels in Monterey.


Overseas Highway
Florida Keys News Bureau

3. Florida’s Overseas Highway

De allermooiste road trip door de Sunshine State? Dan kom je al gauw bij Florida’s Overseas Highway uit. De route begint pak ‘m beet in Miami en brengt je all-the-way naar Key West. Het grootste deel van de trip gaat over helderblauw water. Een absolute aanrader met als hoogtepunt de Seven Mile Bridge.

De Overseas Highway is te lang om op één dag heen en weer ter rijden. Daarom adviseren we een overnachting op een van de Keys. Liever niet op Key West: hier zijn accommodaties prijzig en het eiland zelf is übertoeristisch. Kijk hier voor alternatieve hotels.


Valley Of Fire State Park

4. Nevada’s Valley Of Fire Highway

Valley Of Fire State Park is dé bestemming voor iedereen die het even heeft gehad met alle georganiseerde chaos in Las Vegas. Het park ligt op ongeveer een uurtje rijden van Sin City. Eenmaal aangekomen is de Valley Of Fire Highway dé maneir om het relatief kleine park in z’n volledigheid te zien. Deze korte trip slingert langs de vuurrode rotsen en mooiste plekken van het park.

Nevada’s Valley Of Fire Highway is prima te bereiken vanuit Las Vegas, maar ook vanuit kleinere Nevada-plaatsjes, zoals Mesquite. Kijk hier of hier voor accommodaties in de directe omgeving.


5. New York’s Whiteface Veteran Memorial Highway

Bijna helemaal bovenin de staat New York vind je deze road trip met een opmerkelijke naam. State Route 431, voor ingewijden, gaat dwars door een van NY’s allermooiste natuurgebieden: de bergen van Adirondacks. Volg de route en je komt uit bij de Whiteface Mountain zelf.

De Whiteface Mountain ligt relatief ver bij New York City vandaan. Het is desondanks mogelijk om in NYC een auto te huren om de reistijd van vijf uur mee te overbruggen. Het is logischer om de Whiteface Veteran Memorial Highway te combineren met een trip door het noordoosten van The States. Kijk hier voor complete rondreizen of hier voor vluchten naar Burlington, Vermont en Montreal, Canada.


Monument Valley

6. Utah’s U.S. Route 163

In tegenstelling tot de meeste, bijzondere road trips heeft Utah’s U.S. Route 163 géén bijnaam. En toch kent iedereen deze snelweg. Het is namelijk de verbindingsweg die dwars door Monument Valley loopt. Een must-do voor Amerika-reizigers en waarschijnlijk de mooiste road trip in de Beehive State.

De U.S. Route 163 loopt van Kayenta naar Mexican Hat. Overnachten kan in een van deze twee plaatsjes, maar ook in het iets bekendere Page, Arizona. Kijk hier en hier voor voordelige hotels.

De tweede en zesde road trip zijn inbegrepen bij veel rondreizen door het Amerikaanse westen. Je kunt hier en hier kijken voor een individuele road trip die ook via deze routes gaat. De Overseas Highway is inbegrepen bij veel Florida-rondreizen. Deze trips vind je hier en hier. Voor alle andere road trips raden we aan om los een huurauto bij te boeken. Dat kan hier en hier.