Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Uniek uitzicht over New York nodig? Tip: ga naar Domino Park in Brooklyn

Domino Park New York
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een oude suikerfabriek omdopen tot een flitsend stadspark met uitzicht op Manhattans fameuze skyline? Laat dat maar aan de New Yorkers over. Dit is namelijk in een notendop de achtergrond van Domino Park in New York.

Het stadspark aan de East River was nog niet eens zo héél lang geleden een verlaten fabrieksterrein, maar is in een korte tijd uitgegroeid tot een publieksfavoriet van zowel locals als toeristen in de wijk Williamsburg.

🇺🇸 We interviewden RTL-verslaggever Erik Mouthaan over go-to’s in New York City en hij noemde onder meer Domino Park als een van zijn favorieten. Alle aanraders zien? Check het complete interview in ons boek Amerika Stories, Vol. 1.

Domino Park New York
Boy Tijbosch |

Waar komt Domino Park in New York vandaan?

De totstandkoming van Domino Park is de eerste stap in de totale renovatie van de Domino Sugar Refinery: een suikerraffinaderij die sinds 1865 deel uitmaakt van Brooklyns waterkant.

Het park werd in 2018 opgeleverd en groeide binnen mum van tijd uit tot een ware publiekstrekker. Tot het begin van de pandemie trok het maar liefst twee miljoen bezoekers.

Domino Park New York
Boy Tijbosch |

Wat kan ik hier doen en zien?

Die bezoekers komen dan onder meer voor de voetbal-, volleybal- en crossboccia-velden die er zijn te vinden. Er staan verschillende waterfonteinen en speeltuinen, locals kunnen er een stuk met hun hond rennen en wie honger heeft, kan terecht bij de Mexicaanse kraam Tacofina.

De Artifact Walk is misschien wel het meest bijzondere onderdeel. Dit pad strekt zich over een lengte van vijf stratenblokken. Hiervandaan is duidelijk te zien dat je je op een voormalig fabrieksterrein bevindt. Er staan zelfs nog vijf silo’s die in het verleden siroop bevatten.

Voor toeristen is met name het uitzicht op de wolkenkrabbers van Manhattan een reden voor een bezoek aan Domino Park. Je ziet hiervandaan onder meer het One World Trade Center, het Chrysler Building en het Empire State Building. De Artifact Walk is bovendien een mooie plaats voor het zien van de zonsondergang.

Domino Park New York
Boy Tijbosch |

Hoe kom ik in Domino Park in New York?

Domino Park in New York City is makkelijk bereikbaar. Het ligt naast de Williamsburg en je komt er met zowel de G- als de L-metro

Het adres is 15 River Street in Brooklyn, New York.