Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Drie bestemmingen die gephotoshopt lijken, maar dat NIET zijn

Antelope Canyon
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Met Photoshop kun je ieder plaatje van een aftands weiland omtoveren tot een panorama van een uitgestrekt woestijnlandschap. Maar schiet je foto’s van déze plekken, dan kan geen bewerkingsprogramma op tegen het origineel. Deze bestemmingen lijken te zijn aangepast, maar zijn honderd procent E.C.H.T..

door Boy Tijbosch

THE WAVE, ARIZONA

Vlakbij het plaatsje Page vind je een rotslandschap dat zichzelf The Wave noemt.
Met wat fantasie lijkt het gebied ook daadwerkelijk op een golf – een versteende, van vreemde kleuren voorziene variant. Komt door de oxidantjes en mineraaltjes die we hier vinden. Hoe dan ook: deze foto is niet gephotoshopt en The Wave is, terecht, een populaire bestemming onder toeristen.

GRAND PRISMATIC SPRING, WYOMING

Mooi, niet? De Grand Prismatic Spring voegt een geheel nieuwe dimensie aan het begrip ‘helder blauw water’ toe. Deze warmwaterbron in het Yellowstone National Park produceert zo’n 2000 liter vocht per minuut, op extreem zuivere wijze. Vandaar dus die blauwe kleur. Schoon? Mwah. Dat oranje deel aan de zijkant komt dan weer door de bacteriën. Toch jammer.

ANTELOPE CANYON, ARIZONA

Nee, de naam verwijst niet naar een aftandse dierentuin in Brooklyn. Antelope Canyon is één van Amerika’s fraaiste natuurverschijnselen. De naam zegt je misschien niets, de kans is groot dat je de roodoranje steencombo’s óóit ergens hebt gezien. De Antelope Canyon is een ravijn, een kleintje. Een smalle gleuf waar natuurgeweld door de jaren heen het een en ander kapot heeft geslagen. ’n Grand Canyon-principe op aanzienlijk kleinere schaal.

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!