Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Droom je ervan om als character in Disney World aan de slag te gaan? Dan moet je aan déze 10 eisen voldoen!

Disneyland
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Disneyland en Disney World willen families het allerbeste entertainment bieden. Dat lukt natuurlijk alleen met het juiste personeel. En dus verbaast het je waarschijnlijk niet dat werknemers aan een behoorlijk pakket maatregelen moeten voldoen. Welke? Deze!

1. Je moet auditie doen

En nee – niet zomaar een auditie. Ze kunnen tot zes uur lang duren en zijn behoorlijk rigoureus. Lachtests, improvisatie-oefeningen, Disney-personages imiteren… Het hoort er allemaal bij.

2. Je moet de juiste lengte hebben

Disney World is behoorlijk kieskeurig tijdens het casten van characters. Ieder personage heeft zijn of haar eigen specifieke lengte. Wil je dit personage spelen? Dan moet je binnen een bepaald bereik vallen. De meeste Disney-prinsessen moeten bijvoorbeeld tussen de 1,63 en de 1,70 meter lang zijn. Dit om ervoor te zorgen dat de prinsessen er elke dag hetzelfde uitzien – zonder dat het uitmaakt wie de rol vertolkt.

3. Je mag geen opvallende kenmerken hebben

Characters waarbij het gezicht te zien is, moeten er ook uitzien als de personages die ze spelen. Eventuele identificerende gelaatstrekken, waaronder littekens en moedervlekken, zijn dan een no-go. Kleine oneffenheden worden met make-up verdoezeld.

4. Je kunt beter geen tattoo of piercing hebben

Heb je een tattoo of piercing? Dan kun je nog steeds een character worden – maar met een paar regels. Werknemers mogen geen zichtbare tattoos hebben, of ze nu gekostumeerd of niet zijn. Hetzelfde geldt voor piercings, oren uitgezonderd.

5. Je moet beginnen als ‘fur character’

En daarmee doelen we op kostuums waarbij het gezicht niet is te zien. Ongeacht voor wel character je bent ingehuurd: iedereen start op deze manier. En er gelden speciale regels. Fur characters mogen bijvoorbeeld niet praten.

6. Je moet doen alsof je helemáál geen personage bent

Met andere woorden: niemand speelt Mickey Mouse en niemand is de Kleine Zeemeermin. In plaats daarvan worden medewerkers beschouwd als ‘vrienden van’ de personages die ze uitbeelden. Daar hoort overigens ook bij dat je niet op sociale media deelt wat je werk is.

7. Je moet altijd vrolijk zijn

Persoonlijke problemen? Die zet je tijdens het werk aan de kant. Merkt een supervisor dat medewerkers om welke reden dan ook niet hun vrolijke zelf zijn? Dan krijgen ze die dag andere taken waarbij geen contact met bezoekers ontstaat.

8. Je krijgt een training handtekeningen zetten

Ieder Disney-personage heeft zijn of haar eigen handtekening. Daarom moeten alle medewerkers verplicht een training handtekeningen zetten volgen. Ongeacht wanneer je Mickey Mouse ontmoet: je krijgt altijd dezelfde tekening.

9. Je bent altijd en overal een personage

Tenzij je thuis bent, natuurlijk. Maar in het park wordt van je verwacht dat je altijd in je rol zit. Disney-personages zijn zich bijvoorbeeld niet bewust van zaken die zich buiten hun rijk spelen. Vraag je Aladdin hoe laat Space Mountain sluit? Dan houdt hij zich bewust van de domme.

10. Je moet kunnen werken in barre omstandigheden

Het weer in Florida en Californië kan extreem heet en vochtig zijn. Medewerkers moeten zich vaak in zware kostuums door behoorlijke temperaturen zien te loodsen. Daarnaast moet je eindeloos geduld hebben om om te gaan met grof, griezelig of gewelddadig gedrag van sommige bezoekers. En dat terwijl je altijd die glimlach op je gezicht hebt. Wij zien er in ieder geval vanaf!

Disneyland
Paul Hiffmeyer via Disneyland