Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Duluth, Minnesota is het San Francisco van het noorden

Anneloes Keunen (links)
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Bovenop een rotsachtige heuvel met een ruig landschap vind je Duluth: een welvarende havenstad in de staat Minnesota. En misschien ben je met het woord havenstad niet overtuigd, maar dat gebeurt wel als je vertellen wat er allemaal te doen is. Lees dus gauw verder waarom je deze stad écht moet bezoeken!

duluth minnesota

Wat is Duluth, Minnesota?

Duluth is een havenstad in de staat Minnesota, gelegen aan het immense Lake Superior. De stad kent een hoogteverschil en ligt voor een gedeelte op een heuvel. Hierdoor draagt Duluth de bijnaam San Francisco van het Noorden

De stad wordt gekenmerkt door Lake Superior en de beroemde brug (waarover later meer), maar wordt ook overspoeld met rivieren, kreken en afgelegen watervallen. Er kan ook zomaar een hert of beer opduiken. ‘t Is er in ieder geval nooit saai!

Lees ook: Vier de winter tijdens het Saint Paul Winter Carnival in Minnesota!

Anneloes Keunen

Wat kan ik zien in Duluth, Minnesota?

Zoals al eerder gezegd, is er genoeg te doen in en rondom de stad. Ga bijvoorbeeld naar het Historic Arts and Theatre District, een opkomend gebied met een operahuis en een Ierse Comedy-Pub. Trek voor restaurants, winkels en café’s naar de wijk Canal Park

Maar er is meer. Deze populaire attracties mag je, wat ons betreft, niet overslaan:

Duluth Depot

Het Duluth Depot, gebouwd in 1892 als treinstation, is nu een cultureel centrum met vijf voorstellingen en vier tentoonstellingen. Verken een van de musea of koop kaartjes voor een mooie voorstelling! Stop zeker ook even in de cadeauwinkel. 

duluth minnesota

Aerial Lift Bridge

Geen bezoek aan de stad is compleet zonder de brug te zien. De brug kan verticaal omhoog gelift worden, zodat er grote schepen onderdoor kunnen varen. Het is een hele unieke brug en hierdoor een bezienswaardigheid op zich. De brug is bovendien niet te missen in het stadsbeeld van Duluth. 

Anneloes Keunen

Grandma’s Saloon & Grill

Grandma’s Saloon & Grill is een restaurant zoals we die als USA-fans graag zien: authentiek, met een uitstekend menu en – belangrijk – een 100% Amerikaanse uitstraling. De eetgelegenheid speelt bovendien een belangrijke rol in de samenleving van Duluth, bijvoorbeeld door marathons te organiseren.

The Enger Tower

The Enger Tower is gebouwd in 1939 en ligt op een heuvel met uitzicht op de haven van Duluth. Door middel van een pad klim je omhoog en kun je genieten van verschillende uitkijkpunten. Daaromheen ligt een Japanse tuin. 

Genoeg van de stad gezien? Met meerdere parken, autoroutes en rotsen ervaar je in Duluth het hele jaar door het prachtige natuur. En met een 5,5 kilometer lange Skywalk bezoek je makkelijk de winkels, restaurants en bars in de binnenstad, ongeacht het seizoen.

Wist je dat... …Duluth is de geboorteplaats van Bob Dylan, een van de grootste songwriters van Amerika in de twintigste eeuw, is? De stad heeft een pad langs allerlei culturele bezienswaardigheden vernoemd naar Bob Dylan: Bob Dylan Way. 

Anneloes Keunen

Hoe kom ik in Duluth, Minnesota?

Duluth ligt direct aan de I-35 en is makkelijk te bereiken met de auto. Het is 240 kilometer rijden vanuit Minneapolis en St. Paul. 

Duluth heeft ook zijn eigen vliegveld: het Duluth International Airport. Met directe vluchten naar de grote hubs, Minneapolis en Chicago O’Hare, kom je makkelijk in Duluth.

De stad is daarnaast een toegangspoort tot het verder verkennen van het noorden van de staat Minnesota.

Dit artikel wordt je aangeboden door Explore Minnesota.