Canada Only

Het duurste LEGO-pretpark ooit komt naar New York: LEGOLAND New York

LEGOLAND Florida Resort
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Yes – Amerika krijgt er een derde LEGO-resort bij. Na Californië en Florida is het nu de beurt aan New York. In het plaatsje Goshen, op zo’n anderhalf uur rijden vanuit New York City, moet in 2020 zowel een pretpark als hotel staan.

LEGOLAND New York, zoals het park waarschijnlijk gaat heten, staat helemaal in het teken van LEGO (hóe verrassend!). We weten nog niet heel veel over de shows en attracties die er gaan komen, maar toch heeft LEGO het een en ander laten doorschemeren. Bricktopia wordt bijvoorbeeld een onderdeel: een verzameling van de vreemdste bouwsels gemaakt met, jawel, LEGO.

Daarnaast krijgt het park een miniatuurversie van New York City – een soort LEGO-Madurodam. Hier worden NYC’s beroemdste sights met de steentjes nagemaakt. Andere, verwachte attracties zijn een groot 4D-theater én een Legoland Driving School. Hier leren kinderen een auto besturen. Een LEGO-auto, vanzelfsprekend.

Hotel

Net als de parken in Californië en Florida krijgt ook dit park een eigen hotel. We hopen niet dat ze worden gebruikt voor de fundering, maar LEGO heeft wel laten weten dat er voor de bouw miljoenen LEGO-steentjes nodig zijn.

Tickets en openingstijden

Vooralsnog is besloten dat het park niet het hele jaar open gaat, maar alleen tussen april en november. Het hotel blijft wel toegankelijk. Ticketprijzen zijn nog bekend, maar die liggen waarschijnlijk in lijn met die van de andere parken. Daar kost een entreebewijs $95 voor volwassenen en $90 voor kinderen.

Dit park komt in Goshen, Orange County te liggen – op anderhalf uur rijden vanaf New York City. Wellicht is het in 2020 een leuke afwisseling tijdens je citytrip. Kijk HIER voor vliegtickets naar NYC en zoek HIER naar hotels in de omgeving van Goshen.

LEGOLAND Florida Resort
Chip Litherland