Afrika OnlyCanada Only

Zoek

East Coasting zónder metropolen

Vlag
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De East Coast bezoeken, maar géén zin hebben in kolossale trekpleisters als New York City en Washington, D.C.? De oostkant van de VS heeft nog meer plaatsen – klein én groot – die iets minder bekend, doch erg populair zijn. Amerika Only doet vijf suggesties!

Bar Harbor

Bar Harbor is de deur tot het befaamde Acadia National Park. Het is een kunstzinnige stad, een trendy bestemming voor met name de welgestelde Amerikanen. Het bekijken van de oude, in Victoriaanse stijl gebouwde huizen behoort tot een van de meest ondernomen activiteiten.

Boothbay Harbor

Nog zo’n harbor. Boothbay Harbor is een pittoresk vissersdorpje met smalle, bochtige straten. Het dorp – waar sporadisch orka’s worden gespot – doet erg Europees aan en staat bekend om de aanwezigheid van jachten.

Portland

Portland is een juweel aan de zee, een levendige stad en – voor Amerikaanse begrippen – klein in omvang. Kunstgalerijen en geplaveide straten zetten de toon voor de artistieke, Europees georiënteerde plaats in de staat Maine.

De wijk Old Port is voor toeristen aantrekkelijk vanwege haar bruisende centrum. Het is een oud havengebied met kleine, stenen straatjes en de zoute zee om de hoek. Diverse galerijen en winkels hebben zich gevestigd in de gebouwen uit de negentiende eeuw. Musea zijn eveneens vertegenwoordigd, met als hoogtepunt het Portland Museum of Art. Portland staat daarnaast bekend om haar keuken – topchefs van diverse restaurants bereiden mossels, oesters en kreeften allen op hun eigen wijze.

Portsmouth

De op drie na oudste stad van de Verenigde Staten is Portsmouth, opgericht in 1623. Vanzelfsprekend is Portsmouth rijk aan historie, hoewel er een hippe en jonge energie heerst. Oude huizen zijn boetiekjes geworden, verschillende restaurants hebben hun intrede gedaan in oude pakhuizen.

De stad in New Hampshire kende ooit een levendige industrie. Schepen die de hele wereld rondvoeren werden hier gefabriceerd, een productie waarvan de restanten nog altijd zijn te zien in de vorm van overgebleven pakhuizen en werkplaatsen. Een aanrader is om zelf aan boord te stappen van een replica van zo’n ouderwetse boot. Zij varen je langs verschillende eilanden, havens en vuurtorens. Een bezoek aan de USS Albacore is wellicht interessant – een onderzeeër, nu toegankelijk voor bezoekers.

Salem

Salem staat bekend om de heksenprocessen die hier in de zeventiende eeuw plaatsvonden. Nog altijd trekken deze veroordelingen veel toeristen naar het dorp in de staat Massachusetts. Het Witch Trials Memorial laat zien waar de executies plaatsvonden en herdenkt de slachtoffers van de bizarre klopjacht. Het Peabody Essex Museum gaat op een ander deel van de geschiedenis in, namelijk de rijke maritieme historie.

Welke plaatsen heb jij reeds bezocht? Laat het ons hieronder weten of reageer via Facebook en Twitter!