Canada Only

Écht waar: je kunt dus ook in San Francisco wilde bizons tegenkomen…

San Francisco
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Bizons? Dan denk je waarschijnlijk als eerst aan Yellowstone National Park of Grand Teton National Park. Maar je hoeft niet per se naar Amerika’s noordwesten om deze beesten in het wild te zien…

…je vindt ze namelijk ook gewoon in San Francisco.

Hóe dan?

De eerste bizon, een exemplaar met de naam Ben Harrison (inderdaad – met voor- én achternaam), werd een lange tijd geleden naar San Francisco gehaald door John McLaren – de man achter het naar hem vernoemde John McLaren Park. De bizon werd destijds met uitsterven bedreigd, maar daarvoor hadden John en zijn vrouw Sarah een oplossing. Ze haalden een tweede variant, een vrouwtje – dit maal, naar het park en zodoende kwam de grootste voortplantingsoperatie in de geschiedenis van de bizon tot stand.

De nakomelingen van Ben en Sarah, zoals bizon twee werd genoemd, lopen nu nog steeds vrij rond in het park. Ze zijn doorgaans goed te bekijken – ook vanaf en afstandje. Knuffelen is technisch gezien ook mogelijk, maar we raden het niet aan…

Waar?

Je vindt de bizons van San Francisco in het Bison Paddock van het Golden Gate Park. Voer 1237 John F. Kennedy Drive in je GPS en je komt er vanzelf.

Het Bison Paddock is altijd open en de kosten zijn gratis.

Wil je meer tips voor je trip naar San Francisco? Check de website Leven In SF!


Amerika Only Magabook 4 Cover

Hét boek voor Amerika-fans!

Binnenkort naar Amerika? Check ons nieuwe boek! Amerika Only Magabook 4 is een combi tussen een boek en een magazine – vol inspiratie en tips voor Amerika-reizigers.  BESTELLEN KAN HIER!