Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Een strand bezoeken vanuit Orlando, Florida? Tip: ga naar St. Pete Beach!

Florida - Pixabay
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

[affiliate location=”coronaviruskort” type=”ticketlinks”]

St. Pete Beach aan de westkust van Florida is een van de mooiste stranden van de Sunshine State – en bovendien goed bereikbaar vanuit Tampa en Orlando.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-6-2″ type=”ticketlinks”]

Dat de stranden van Florida populair zijn onder reizigers – dat wist je waarschijnlijk wel. Het probleem is dat ze dat in de Sunshine State zelf ook wel weten. Zodoende zijn sommige kustplaats vercommercialiseerd. Daytona Beach en Key West zijn mooi, maar ook rijkelijk voorzien van gift shops, hotel- en restaurantketens.

Nu willen we niet zeggen dat dit in St. Pete Beach helemaal niet het geval is. Natuurlijk vind je ook hier een McDonalds en winkels die schelpenmandjes verkopen waarvan de inhoud meer naar plastic dan naar de zee ruikt. Maar het hagelwitte zand, de felblauwe zee en het feit dat het hier een stuk rustiger is dan in bijvoorbeeld het verderop gelegen Clearwater Beach maakt een hoop goed. St. Pete Beach bevat kilometers aan strand waar je zelfs in het hoogseizoen maar weinig mensen tegenkomt.

Dit bericht bekijken op Instagram

It’s SP Vacay Giveaway time! 😎🤙😎🤙😎 To Play: 1. Follow all business sponsors below as well as @enjoythebeachtoday 2. Mention a friend below 3. If your account is private, accept the follow request from @enjoythebeachtoday [we use this account to verify contest results] 🎉🎖️🏆🎁 The prizes… 🏖️ 🏢 Staying. 3 nights at: @twresorts . . 🍽️🍨Eating at each of the following ($50-$75 gift card): . @madbeachcraftbrewingcompany @cootersrestaurant @mad.pub . 🌊🚤Enjoying: 1 Hr Wave Runner at @woodyswatersports $75 from @nathan_shirk_real_estate One guys shirt, One girls shirt and beer coozies from @saltytideapparel 😎🤙😎🤙😎 . The contest ends April 13th.  Winners must be with someone 25 or older to reserve a room.  View the first post on @enjoythebeachtoday for all the rules 📸👉 @redhotandhungry

Een bericht gedeeld door St Pete Beach (@stpetebeach) op

Naar St. Pete Beach

Tuurlijk – St. Pete Beach is een ideale Florida-bestemming voor iedereen die voor het strand deze kant op komt. Maar het kustplaatsje is ook prima bereikbaar vanuit Central Florida. Vanaf Disney World is het ongeveer anderhalf uur rijden: een ideale afwisseling wanneer je het eventjes hebt gehad met alle pretparken. En vanuit Tampa bedraagt je reistijd slechts 45 minuten.

Bovendien ligt de stad St. Petersburg, de geografische vader van de kustplaats, op een steenworp afstand. Het sfeervolle centrum en het Salvador Dali Museum zijn twee redenen om ook dit deel van Florida eens te ontdekken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door St Pete Beach (@stpetebeach) op

[affiliate location=”coronaviruslang” type=”ticketlinks”]