Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Een van de gaafste road trips van Nevada: de Winding Road door Valley of Fire State Park

Valley Of Fire State Park
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

[themify_layout_part id=”30560″]

Heb je het even he-le-maal gehad met de drukte van Vegas tijdens je Amerika-trip? Voer dan Valley of Fire State Park in op je GPS. Een veel groter contrast met Sin City dan dit ga je niet snel vinden…

 

Want in dit staatspark lijken alle casino’s en gondola’s véél verder dan dat ze daadwerkelijk zijn. Dit schitterende park is miljoenen jaren geleden gevormd door verschuivingen van zandduinen en sindsdien een van de allermooiste bestemmingen in het zuidwesten van Nevada.

[themify_layout_part id=”30361″]

Winding Road

Dé manier om de mooiste plekken van Valley of Fire State Park te zien? Dat is zonder meer de Winding Road. Een weg die officieel gewoon de Valley of Fire Road heet, maar door haar kronkelende karakter is omgedoopt tot deze huidige aanspreekvorm.

Anyway – de trip van ongeveer veertig kilometer is bereikbaar vanaf Interstate 15. Hij slingert vervolgens langs de mooiste, roodoranje rotspartijen van het park en eindigt ergens in de buurt van Lake Mead National Recreation Area. Ook geen verkeerde bestemming, trouwens.

[themify_layout_part id=”30615″]

Rijden?

Interesse? Valley of Fire State Park is makkelijk te bereiken vanuit Las Vegas. Binnen een uurtje ben je er. De entree is $10 per voertuig.

[themify_layout_part id=”30801″]