Canada Only

’s Werelds éérste KFC vind je HIER – en je kunt er nog steeds buckets bestellen

Harland Sanders Cafe & Museum - Kentucky Tourism
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Niet geheel verrassend komt de allereerste Kentucky Fried Chicken uit de staat – inderdaad. In het plaatsje Corbin, om precies te zijn.

Een klein verschil: de KFC heette toen nog helemaal geen KFC. Het restaurant waar de nu immens populaire receptuur is bedacht, luistert naar de naam Harland Sanders Cafe and Museum.

Dat verwijst vanzelfsprekend naar de bedenker en het boegbeeld van de fastfoodketen: Colonel Harland David Sanders. Hij ontwikkelde zijn recept in de keuken van dit bescheiden restaurant in Central Kentucky.

We moeten daarvoor terug naar de jaren veertig. Colonel Harland David Sanders werkte er van 1940 tot en met 1956. In die jaren kwam hij op de proppen met de kip die we nu allemaal zo goed kennen.

[themify_layout_part id=34172]

Kan ik de allereerste KFC bezoeken?

Anno nu is The Harland Sanders Cafe and Museum – well – een café en een museum! Bezoekers krijgen er rondleidingen langs de grotendeels onaangetaste elementen van het oorspronkelijke restaurant. Het geheel werd overigens in 1990 toegevoegd aan Amerika’s National Register of Historic Places.

Maar natúúrlijk blijft dit ook gewoon een filiaal van Kentucky Fried Chicken. Het is dus ook mogelijk om het museumgedeelte compleet te skippen en er aan te schuiven voor een bucket met fried chicken.

We suggereren uiteraard wel om het museum op z’n minst even te bekijken…

[themify_layout_part id=34170]

Waar vind ik deze KFC?

The Harland Sanders Cafe and Museum bezoeken? Dat kan. 

Het adres? 688 US-25W in Corbin, Kentucky.

Bron: Only In Your State

[themify_layout_part id=37739]

Harland Sanders Cafe & Museum - Kentucky Tourism
Foto: Kentucky Tourism

[themify_layout_part id=34047]