Afrika OnlyCanada Only

Zoek

De allereerste Starbucks ter wereld bezoeken? Je doet het HIER!

Original Starbucks - Anneloes Keunen via Amerika Only
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

In Seattle, om precies te zijn. Het eerste filiaal van Starbucks in Amerika startte namelijk op Pike Place Market.

De zaak luistert nu naar de naam Original Starbucks – niet heel origineel, nee. En laten we maar gelijk een veelgemaakt misverstand verduidelijken: dit is eigenlijk helemáál niet de eerste Starbucks ter wereld.


Die eer gaat namelijk naar een pand aan 2000 Western Avenue, iets verderop in Seattle. Pas vijf jaar na de opening in 1971 verhuisde Starbucks naar déze stek. Op de keper beschouwd is dus Starbucks nummer twee.

Maar goed. Daar doen we niet al te moeilijk over. Dit is tenslotte waar Starbucks tot wasdom kwam.

[themify_layout_part id=34680]

Wat is er te zien?

Verwacht géén hypermoderne Starbucks. Sterker nog: dit is misschien wel het meest ouderwetse filiaal dat je ooit gaan zien.


Dat komt doordat de zaak – bewust – niet heel veel is veranderd sinds de opening in 1976. De balies, de vloeren, de muren: het komt allemaal rechtstreeks uit de Amerikaanse jaren zeventig.

Toch, en waarschijnlijk juist hierom, staan er dagelijks rijen en rijen mensen voor de deur. Dat is min of meer al het geval sinds de seventies. Toen wachtte men voor hele goede koffie, nu doen ze dat voor de ervaring.

Het kleine winkeltje is namelijk een echte trip down memory lane. Het is een must-see voor Starbucks-fans van over de hele wereld. Naar verluidt zijn er zelfs bezoekers die hier een huwelijksaanzoek doen. 

En de koffie? Dat is gewoon koffie zoals je dat van Starbucks mag verwachten: goed.

[themify_layout_part id=34170]

Waar vind ik de eerste Starbucks in Amerika?

Wil je de eerste Starbucks van de wereld zelf zien? Ga dan naar Seattle. Ga naar Pike Place Market – meer specifiek. Het filiaal van Starbucks ligt namelijk naast deze overdekte foodhall.

Het adres: 1912 Pike Place in Seattle, Washington

Bron: Starbucks
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]