Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Wist je dat je de Eiffeltoren langs de Las Vegas Strip kunt beklimmen?

Eiffeltoren in Las Vegas - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Met een lift, uiteraard. Dus graag niet zelf klauteren. Anyway: vanaf de top van de Eiffeltoren in Las Vegas heb je een geweldig uitzicht op de fonteinen van Bellagio.

Met een hoogte van bijna 165 meter is de Eiffeltoren van het resort Paris een van de meest opvallende panden langs de Las Vegas Boulevard a.k.a. The Strip. En in een stad waarvan de skyline bestaat uit onder meer een piramide en een piratenschip vinden we dat best een prestatie.

Belangrijker: de toren is ook een uitkijkpunt. Een fraai uitkijkpunt, want het is arguably de mooiste plek om de fonteinenshow van Bellagio te zien. Die liggen tenslotte aan de overkant.

[themify_layout_part id=34188]

Hoe kom ik bovenop de Eiffeltoren in Las Vegas?

Zelf ervaren? Bestel dan allereerst online een kaartje voor het observatieplatform. Het goedkoopste ticket kost ten tijde van schrijven iets meer dan €25.

Dit geeft je toegang tot een glazen lift die je naar de top van de toren brengt. Een online kaartje helpt je de rij voor de kassa over te slaan.

[themify_layout_part id=34170]

Wat kan ik op de toren doen? 

Eenmaal bovenaan beland heb je een fabuleus zicht op Las Vegas en de omgeving. Je ziet, zoals gezegd, de fonteinen van Bellagio, maar ook hoe erg Vegas eigenlijk in the middle of nowhere ligt. En dat blijft een bijzonder gezicht.

De toren huisvest ook een restaurant op de elfde verdieping dat je misschien interessant vindt. Daarnaast vinden wij het resort Paris an sich altijd de moeite waard. Het heeft een van de mooiste winkelcentra van Las Vegas en je kunt ondergronds lopen naar andere resorts, zoals Planet Hollywood.

[themify_layout_part id=37739]

Waar komt de Eiffeltoren in Las Vegas vandaan?

Het resort Paris stamt uit het jaar 1997. De makers hadden slechts een jaar nodig om de gigantische accommodatie uit de grond te stampen – inclusief Eiffeltoren.

Dat klinkt snel, en dat is het ook, maar wellicht speelt het hierbij een rol dat de Eiffeltoren eigenlijk twee keer zo groot moest worden: net zo groot als het origineel in Parijs.

Het vliegveld van Las Vegas, McCarren International Airport, stak hier echter een stokje voor. Dit zou vluchten van en naar de luchthaven bemoeilijken.

Eiffeltoren in Las Vegas - Unsplash
Boy Tijbosch |

[themify_layout_part id=34047]