Canada Only

Voor $6.500 ben je de eigenaar van een echte, New Yorkse metrowagon

Metro - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Heb je een paar duizend euro over? En hou je wel van DIY-projecten? Dan is het misschien interessant om op deze trein te springen…

Er staat namelijk een metrowagon te koop – in New York City

En nee – géén nagebootst exemplaar of iets dergelijks. Gewoon een metro die tot en met 2003 nog passagiers vervoerde. 

Dit exemplaar in het bijzonder werd in een verder verleden ook gebruikt om New Yorkers van en naar de World’s Fair van 1964 te brengen. 

Kortom: een interessante eventuele aankoop.

[themify_layout_part id=34268]

Waar gaat het over?

Het gaat om een zogenoemde Redbird-wagon. Deze treinen reden tot en met 2003 door New York City, maar werden in dat jaar vervangen door de huidige, roestvrije varianten.

Het exemplaar in kwestie is Redbird Car #9075. Hij is al die tijd in een bewaard gebleven in een museum dat hoort bij de Borough Hall van Queens. Donovan Richards, de president van de Borough Queens, wil deze Hall echter ingrijpend wijzigen. Daarbij is er klaarblijkelijk géén ruimte meer voor de wagon. Richards heeft het gevaarte zodoende te koop aangeboden. Via een veiling. Biedingen gaan vanaf $6.500.

[themify_layout_part id=34170]

Waar kan ik deze wagon kopen?

Althans… Dat was het beginbedrag. Het hoogste bod staat ten tijde van schrijven namelijk al op ruim $31.000. Je moet dus iets dieper in de buidel tasten dan aanvankelijk de bedoeling was.

Dat neemt niet weg dat je nog steeds kunt meedingen. De veilig neemt tot en met 15 juli 2022 nieuwe biedingen aan. De bijbehorende website vermeldt echter dat deze datum eventueel verschoven kan worden.

Wil je daadwerkelijk een bod uitbrengen? Kijk dan hier voor de mogelijkheden. 

Bron: Thrillist

[themify_layout_part id=37739]