Canada Only

Het einde van Route 66 vind je HIERRR…

Santa Monica - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

…in Californië – om precies te zijn. Op de pier van Santa Monica – om nóg preciezer te zijn.

Het is waarschijnlijk de beroemdste weg van de Verenigde Staten. Misschien wel ter wereld. Route 66 bracht allerlei soorten reizigers uit het oosten van The States naar de andere kant van het land. Onderweg verrees een frivole verzameling bonte restaurants, uitbundige accommodaties en andere, opmerkelijke lokkertjes. Je moest toch wat als je de aandacht van een hongerige of slaperige reiziger wilde trekken…

Anno nu is Route 66 door de komst van de Interstate by far niet meer zo belangrijk als in het verleden. Het is tenslotte niet meer de snelste weg om van A naar B te komen. Maar mede door die historie blijft Route 66 enorm populair onder bijvoorbeeld internationale toeristen. Die willen zien waar de route begint, welke attracties stand hebben gehouden en uiteráárd waar de reis eindigt.

[themify_layout_part id=34636]

Waar eindigt Route 66?

Dat eindigen doet het op de Santa Monica Pier in The Greater Los Angeles Area, Californië. En dat was niet altijd zo het geval. Officieel eindigde de handelsroute gewóón in een andere snelweg: eentje nabij Downtown Los Angeles.

Geen aantrekkelijk eindpunt, vond ene Dan Rice van de organisatie 66 To Cali. Hij ging daarom een samenwerking aan met de Route 66 Alliance en de Santa Monica Pier Restoration Corp. Het officiële einde kwam daardoor eerst langs de Pacific Coast Highway te liggen. Het bijbehorende bord kreeg in 2009 een plaatsje op de hieraan grenzende Santa Monica Pier.

[themify_layout_part id=34170]

Hoe vind ik het bijbehorende verkeersbord?

Wil je het bord zien? Snappen we. En het is niet moeilijk om hem te bezoeken. Rij over de Colorado Avenue tot de Santa Monica Pier en loop daarna deze boardwalk op richting het eindpunt. Je vindt het bord ongeveer ter hoogte van het Bubba Gump-restaurant.

Bron: Atlas Obscura

Foto: Unsplash

[themify_layout_part id=37739]