Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Naar New York om goedkoop te shoppen? Bezoek de Empire Outlets!

Empire Outlets - Empire Outlets
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Bij de Empire Outlets in New York wordt merkkleding van onder meer Banana Republic, Gap en Levi’s voor zéér aantrekkelijke prijzen de deur uit gedaan. Het winkelcentrum is bovendien makkelijk bereikbaar vanuit hartje Manhattan.

Amerika geweest? Dan ben je ongetwijfeld bekend met het fenomeen premium outlet. In deze vaak outdoor winkelcentra worden (verouderde) collecties van grote merken aanzienlijk goedkoper verkocht.

Je vindt dit soort outlets rondom de meeste grote steden, zoals Los Angeles, Las Vegas en Orlando. Die laatste twee plaatsen hebben zelfs meerdere premium outlets.

Ook New York City heeft zo’n outlet iets buiten de stad: de Woodbury Common Premium Outlets. Probleem hiermee is dat dit winkelcentrum eigenlijk net iets té ver buiten het stadscentrum ligt. De meeste toeristen moeten teveel moeite nemen om hier te komen en denken daardoor al gauw – laat maar.

Wat dat betreft, hebben we een betere optie voor je: de Empire Outlets. Die zijn wél makkelijk bereikbaar – en ze hebben nog een toffe aanvliegroute ook, waarover later meer.

[themify_layout_part id=34268]

Wat zijn de Empire Outlets?

De Empire Outlets werden in 2015 geopend als enige outlet die daadwerkelijk in New York City ligt. Hoewel het winkelcentrum niet zo groot is als soortgelijke initiatieven, vind je ook hier genoeg filialen van ketens die hun kleding met aantrekkelijke prijzen verkopen.

Voorbeelden van winkels in de Empire Outlets zijn de Banana Republic Factory Store, de Gap Factory, H&M en de Guess Factory.

Eten kan er bij bekende namen als de Shake Shack, maar ook bij namen als Bake Culture en de Nori Sushi Shop.

Bovendien vinden er bij de Empire Outlets om de zoveel tijd speciale events plaats. 

Een interessante bestemming, dus.

[themify_layout_part id=34170]

Hoe kom ik bij de Empire Outlets in New York?

Wat óók interessant is, is dat het winkelcentrum eenvoudig bereikbaar is vanuit Downtown Manhattan. Je komt er door de St. George Staten Island Ferry vanuit Lower Manhattan te pakken.

Inderdaad – dat is die gratis veerpont die direct langs het Vrijheidsbeeld vaart. Kun je dat meteen van je to-do-list strepen.

Wil je op een andere manier naar de Empire Outlets? Zet dan het volgende adres in je GPS: 55 Richmond Terrace in Staten Island, New York.

Empire Outlets - Empire Outlets
Foto: Empire Outlets
Empire Outlets - Empire Outlets
Foto: Empire Outlets

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]