Canada Only

Empire State Building: 8 tips voor je bezoek aan de bekendste wolkenkrabber van New York

Empire State Building
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Naar NYC? Dan is het lastig om het Empire State Building te missen. De gigantische skyscraper heeft niet voor niets haar eigen postcode. Staat de wolkenkrabber ook op jouw bucket list? Onthoud dan deze 8 dingen en maak je trip helemaal onvergetelijk.

1. Vermijd lange wachtrijen door heel vroeg óf heel laat te gaan

Het observatiedek van het Empire State Building is 365 dagen per jaar open – van 08:00 tot 02:00. De rustigste tijden? Direct na de opening of vlak voor het sluiten. Let wel op: de laatste lift naar boven gaat om 01:15.

2. Sla de rij voor de tickets over

Hoe? Door vooraf al tickets te kopen. Hoef te je alleen nog maar in de rij voor de lift te staan. Tickets kun je hier bestellen – trouwens.

3. Spot VIP’s in een alternatief observatiedek

De meeste reizigers pakken de lift naar de 86e verdieping van het ESB. Maar wist je dat er nóg zo’n platform is? De VIP Only Area op etage 103 mag wat kosten, maar is wel dé bestemming voor wie graag Amerikaanse celebrities wil zien. Die kans is hier namelijk aanwezig.

4. Check vooraf de Twitter-pagina van Empire State Colors

Waarom? Omdat je hier precies ziet wélke kleuren de toren aanneemt tijdens jouw bezoek. En dat kunnen er veel zijn.

5. Hou het weer goed in de gaten

Mist of bewolking kan het uitzicht over de stad flink verpesten. Droge, heldere dagen zijn vanzelfsprekend het beste. Anyway – check vóór je weggaat eerst even The Weather Channel voor meer info.

6. Bezoek de toren rond zonsondergang

Heb je er geen probleem mee om iets langer in de rij te staan? Dan is de zonsondergang de beste tijd om bovenop het Empire State Building te staan. Zo zie je de toren zowel in het licht als in het donker. Bovendien is het er-rug gaaf om te zien hoe de lichten in New York langzaam aangaan.

7. Bereid je voor op de nodige controles

De security check van het Empire State Building is vergelijkbaar met die van een vliegveld. Wees hier goed op voorbereid en ruim voldoende tijd in voor je totale bezoek.

8. Bekijk de toren vanaf een andere plaats

Een nadeel van een bezoek aan het observatiedek? Je ziet de toren niet. Je staat erop. Daarom is ook gaaf om het Empire State Building vanaf een andere plek in de stad te zien. Een leuke locatie is de ferry die over de Hudson vaart. Kost je $2,75 en dan heb je fantastische foto’s van NYC’s skyline.

Het Empire State Building bezoeken

Naar het Empire State Building? De meeste metro’s maken een stop vlakbij. Komt ‘ie: zowel de B- als de D-, F-, M-, N-, Q- en R-lijn gaat naar het metrostation 34th Street/Herald Square. Hiervandaan is het een klein stukje lopen naar de iconische wolkenkrabber.

Kaartjes voor het Empire State Building kun je via ons bestellen. Voordelige vliegtickets naar de drie luchthavens van New York vind je hier en hier. Hotels boeken kan hier of hier. Een volledige citytrip vind je hier.