Canada Only

En terecht! FOX, Verre Reizen van ANWB roept Bryce Canyon uit tot een van de 10 mooiste bestemmingen ter wereld

Bryce Canyon National Park - Unsplash-min
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het nationale park bezet een tweede plaats in het lijstje Tien Verre Bestemmingen Die Je Bezocht Moet Hebben en moet alléén Koh Kood in Thailand voor zich dulden.

Fan van de Verenigde Staten? Dan ben je dat waarschijnlijk ook van Utah’s Bryce Canyon National Park. Het adembenemende landschap zien, is iets wat iedere reiziger ooit moet hebben gedaan. De even bizarre als duizelingwekkende, roodoranje kloven horen bij de absolute hoogtepunten tijdens een road trip door het Amerikaanse westen. En ja – we weten dat je hier ook Monument Valley, Grand Canyon National Park en Antelope Canyon vindt. Dat wil dus héél wat zeggen…

Bryce Canyon National Park FOX Verre Reizen van ANWB 2 - Unsplash-minvNummer twee

En blijkbaar zijn we niet de enigen die er zo over denken. FOX, Verre Reizen van ANWB heeft Bryce Canyon National Park namelijk opgenomen in haar top tien móóiste bestemmingen voor 2020. En nee – niet op de tiende of negende plaats. Bryce Canyon National Park staat tweede. Alleen het Thaise Koh Kood is volgens de reisexperts van FOX nóg indrukwekkender.

Dat heeft volgens het reisbureau niet alleen te maken de rotspartijen, hoodoos genaamd. Ze stellen dat het de mineralen in het steen zijn die pas écht de aandacht trekken. Deze mineralen zorgen voor allerlei bijzondere kleureffecten óp de hoodoos. Op die manier is de Bryce Canyon, afhankelijk van de stand van de zon, in staat om zowel rode als gele en zelfs blauwe tinten aan te nemen.

FOX, Verre Reizen van ANWB raadt reizigers dan ook aan het park vroeg in de ochtend of juist laat in de avond te bezoeken. ‘De kleuren lijken dan te gloeien en de schaduwen zijn op deze momenten het langst’, aldus de organisatie.

Bryce Canyon National Park FOX Verre Reizen van ANWB 3 - Unsplash-minTop tien

Bryce Canyon National Park is enige Amerikaanse bestemming die de top tien heeft gehaald. Elders in de lijst vinden we onder meer het Australische Tasmanië, winters Zuid-Afrika en heel Costa Rica terug.

De complete top tien ziet er zó uit:

1. Koh Kood, Thailand
2. Bryce Canyon National Park, Verenigde Staten
3. De Inca-beschaving van Peru
4. Madagaskar
5. Maleisisch Borneo
6. Winters Zuid-Afrika
7. Georgië
8. Tasmanië, Australië
9. Patagonië, Argentinië
10. Costa Rica

Bryce Canyon National Park FOX Verre Reizen van ANWB 4 - Unsplash-minFOX, Verre Reizen van ANWB

FOX, Verre Reizen van ANWB specialiseert zich in reizen waarbij je iets langer in het vliegtuig zit dan gebruikelijk en stelt ieder jaar een top tien samen aan bestemmingen waarvan zij denken dat ze het best scoren onder reizigers. De USA heeft dit keer de eindlijst gehaald, nadat ze in 2019 nog schitterden door afwezigheid. Wél stond de Canadese zijde van de Niagara Falls toen op plaats drie.

Benieuwd welke Amerika-reizen FOX, Verre Reizen van ANWB allemaal aanbiedt? Laat je dan hier inspireren!