Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit park is ’s werelds enige plek waar je naar diamanten mag graven – en je mag ze óók houden

Crater of Diamonds State Park - Tourism Arkansas
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De kans is daarbij groot dat je ze ook daadwerkelijk vindt. Crater of Diamonds State Park in de staat Arkansas is dan ook een erg bijzondere bestemming…

Het park beschikt hiervoor over een veld van ruim 15 hectare waar je zelf op zoek mag gaan naar allerlei edelstenen en metalen.

Je mag daarvoor zelf benodigdheden meenemen, hoewel gemotoriseerde werktuigen niet zijn toegestaan. Paste de metaaldetector toch al niet in je handbagage? Dan kun je de hulpmiddelen ook ter plaatse huren.

Crater of Diamonds State Park - Tourism Arkansas
Foto: Tourism Arkansas

Waar moet ik beginnen?

De meeste bezoekers van Crater of Diamonds State Park beginnen hun dag in het plaatselijke bezoekerscentrum. Dat is dan ook een goede plek om te starten, want hier kom je meer te weten over het unieke gebied.

De aanwezige park Rangers vertellen je onder meer hoe Crater of Diamonds State Park is ontstaan: na een uitbarsting van een 95 miljoen jaar oude vulkaan.

Je doet er ook de nodige inspiratie op. In het bezoekerscentrum zie je namelijk voorbeelden van de diamanten die hier door de jaren heen zijn opgerakeld.

Crater of Diamonds State Park - Tourism Arkansas
Foto: Tourism Arkansas

Hoe groot is de kans dat ik iets vind?

Nou – relatief groot. Sinds Crater of Diamonds in 1972 een State Park werd, zijn er hier namelijk méér dan 33.000 exemplaren gevonden.

Daaronder valt bijvoorbeeld Uncle Sam: een diamant van 40.23 karaats en de gróótste variant die ooit werd gevonden in de Verenigde Staten.

Andere krachtpatsers zijn de Amarillo Starlight (16.37 karaats), de Star of Arkansas (15.33 karaats) en de Esperanza (8.52 karaats).

Crater of Diamonds State Park - Tourism Arkansas
Foto: Tourism Arkansas

Welke soorten diamanten liggen er?

Hoewel diamanten in wezen in alle kleuren van de regenboog voorkomen, hebben de uitvoeringen in Crater of Diamonds State Park drie kleuren: wit, geel of bruin.

De kans is ook aanwezig dat je met andere glimmers huiswaarts keert. Je vindt hier tenslotte ook amethisten en andere soorten kwarts.

Crater of Diamonds State Park - Tourism Arkansas
Foto: Tourism Arkansas

Wat is er nog meer te zien?

Naast het veld beschikt Crater of Diamonds State Park ook over wandelpaden, picknickplekken en kampeerplaatsen. Naast de deur ligt het waterpark Diamond Springs Water Park. Een ideale plek om in de zomer af te koelen van een middagje graven.

Waar vind ik Crater of Diamonds State Park?

Interesse? Snappen we. Het adres van het park is 209 State Park Road in Murfreesboro, Arkansas. 

Crater of Diamonds State Park is elke dag geopend van 08:00 tot 16:00. Kaartjes zijn hier verkrijgbaar en kosten $10 voor volwassenen en $6 voor kinderen.

Foto’s: Tourism Arkansas

[themify_layout_part id=”40652″]

[themify_layout_part id=34047]