Canada Only

Er ligt een échte schatkist begraven in de Rocky Mountains en slechts één man weet de locatie

Rocky Mountains National Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Ben je er nog niet helemaal over uit wat je deze zomervakantie wil doen? Misschien is het hoog tijd voor een trip naar de Rocky Mountains. Hier ligt namelijk – ja, echt waar – een schat begraven.

Duizenden Amerikanen zijn al naarstig op zoek gegaan naar het fortuin, maar met weinig succes. Er is maar een man die weet waar de schat zich bevindt, omdat hij hem er hoogst persoonlijk heeft begraven.

Forrest Fenn is een 86-jarige miljonair. Hij verdiende zijn geld als kunsthandelaar en leeft nu een teruggetrokken bestaan in Santa Fe, New Mexico. Fenn begroef zo’n acht jaar geleden een bronzen borstbeeld én een rugzak vol gouden munten ergens in de Rocky Mountains. Bij elkaar zijn ze een fortuin waard.

Waarom hij dat in hemelsnaam heeft gedaan? ‘Omdat families er té weinig met elkaar op uit trekken’, aldus Fenn. ‘Ik wilde hen aanmoedigen om samen iets te ondernemen. Daarom heb ik maar een schattenjacht opgezet.’

Onbegonnen werk

Is het geen onbegonnen werk om zo’n gigantisch gebied als de Rocky Mountains uit te kammen – op zoek naar een zak met munten? Waarschijnlijk wel. En om het nóg moeilijker te maken: Fenn doelt niet op het Rocky Mountains National Park, maar op de totale bergketen. Dit gebied strekt zich van New Mexico naar het noorden van Canada.

Hints

Gelukkig heeft Fenn het de mensen iets ‘makkelijker’ gemaakt door te stellen dat de schat in New Mexico, Colorado, Wyoming of Montana ligt begraven.

Daarnaast geeft hij om de zoveel tijd nieuwe hints. De meeste daarvan zij net vinden in zijn twee boeken: The Thrill Of The Chase en Too Far To Walk.

Een voorbeeld van zo’n clue? ‘Begin it where warm waters halt.’

We kunnen er vrij weinig mee, maar wellicht zie jij er meer in en ben je inmiddels op weg naar The States