Canada Only

Zó ervaar je West-Amerika op een hele unieke wijze: in een campervan

Kamperen - Unsplash

Met een campervan Amerika verkennen is reizen in een ideale combi tussen een enorme camper en een kleine bestelbus. En ja: je kunt er gewoon in slapen.

Wil je rondreizen in een camper, maar is zo’n groot bakbeest je iets teveel van het goede? Misschien is een campervan precies waar je op zoek naar bent.

Deze campervans zijn momenteel helemaal hip and happening. Ze zijn ontworpen door creatieve artiesten uit Los Angeles en hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld reizen met een huurauto.

Je kunt bijvoorbeeld zelf je slaapplaatsen uitkiezen. Wildkamperen is op de meeste Amerikaanse bestemmingen tenslotte gewóón toegestaan. In de ochtend wakker worden met een prachtig uitzicht op de bergen van Yosemite National Park? Of met een kop koffie in de buurt van de Grand Canyon het slaap uit je ogen wrijven? Het is allemaal mogelijk met een campervan.

De vans beschikken dan ook over een tweepersoonsbed, maar ook over een eigen keukentje.

Bovendien berekenen de verhuurders géén extra kosten voor bestuurders jonger dan 21 jaar. Veel autoverhuurders doen dit wél.

Het enige nadeel: drie van de vier modellen hebben geen wc en douche. Wil je dat wel? Ga dan voor de Newport Camper.

Campervan Amerika - Unsplash
Boy Tijbosch |

Waar kan ik reizen met een campervan?

Interesse? Goed nieuws: het huren van een campervan is mogelijk op meerdere plekken. Je kunt hem bijvoorbeeld oppikken in Las Vegas, Los Angeles, Phoenix of San Francisco – om maar wat te noemen.

Amerikaanse Westen

Maar dé regio om rond te reizen met een campervan? Dat is – wat ons betreft – het Amerikaanse Westen.

Neem nu deze reis van onze vrienden van Riksja Travel. Je reist hierbij per campervan vanuit San Francisco naar Los Angeles. 

In de tussentijd ben je vrij om je route zelf te bepalen. Je kunt bijvoorbeeld een aantal natuurgebieden in Zuidwest-Amerika bezoeken, waaronder Antelope Canyon, Bryce Canyon National Park en Zion National Park. 

Het is óók mogelijk om met de camper van Las Vegas te verkennen. De keuze is aan jou, zolang je je maar na ruim twee weken weer in Los Angeles meldt voor de terugvlucht.

Bovendien is de prijs bij Riksja Travel inclusief twee overnachtingen in San Francisco (daar heb je de campervan niet nodig) en een fietstocht over de one and only Golden Gate Bridge.

Campervan Amerika - Unsplash
Boy Tijbosch |

Wat is de beste tijd voor een reis met een campervan in Amerika?

Hou er rekening mee dat het in het hoogseizoen behóórlijk warm kan worden in het Amerikaanse Zuidwesten. Het is dan misschien niet al te aantrekkelijk om in campervan te slapen.

De ideale tijd voor een roadtrip met een campervan? Wij gaan voor de lente óf de herfst, maar niet tussen november en april. De kans is dan namelijk aanwezig dat sommige wegen wegens sneeuwval onbegaanbaar zijn.

Wil je meer weten? Kijk dan hier!

Campervan Amerika - Unsplash
Boy Tijbosch |