Canada Only

Een dag in Excelsior: van historische straten tot ontspannen aan het meer

Excelsior Minnesota
Emily John Photography + Excelsior-Lake Minnetonka Chamber of Commerce
Michelle de Vos

Michelle de Vos

Excelsior, Minnesota ligt aan de oever van Lake Minnetonka, ongeveer 32 kilometer ten westen van Minneapolis. Het is een schilderachtig stadje met een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn mooie landschap en historische charme.

Lees ook Het prachtige Minnesota State Capitol is een historisch juweeltje in St. Paul

Excelsior Minnesota
Emily John Photography + Excelsior-Lake Minnetonka Chamber of Commerce

Dit is Excelsior, Minnesota

Excelsior is een stad in Hennepin County, Minnesota. Het ligt aan de zuidoostelijke oever van Lake Minnetonka, een van de grootste meren in de Twin Cities-regio. 

De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de negentiende eeuw. Excelsior heeft zich ontwikkeld als toeristische bestemming vanwege het schilderachtige meer en de nabijheid van Minneapolis. 

Maar tegenwoordig is Excelsior veel meer dan dat. Je kan genieten van de historische charme van de stad, evenals van recreatieve activiteiten op Lake Minnetonka, zoals varen en vissen. 

Excelsior Minnesota
Emily John Photography and the Excelsior-Lake Minnetonka Chamber

Dit mag je niet missen in Excelsior, Minnesota

Als je Excelsior, Minnesota bezoekt, zijn er verschillende bezienswaardigheden en activiteiten die je niet mag missen. Hier zijn enkele hoogtepunten:

Lake Minnetonka

Het meer is een centraal kenmerk van Excelsior. Geniet van een boottocht, ga vissen of ontspan gewoon aan de oevers van dit prachtige meer.

Historische district van Excelsior

Verken het historische centrum van de stad. Hier vind je schilderachtige winkels, restaurant en historische gebouwen. Het is een uitstekende plek om te wandelen en de charme van de stad te ervaren.

Excelsior Commons

Dit is een openbaar park aan de oever van Lake Minnetonka. Het biedt speelplaatsen en een strand, waardoor het een ideale plek is voor een dagje uit met het gezin.

Excelsior Brewery 

Als je van ambachtelijk bier houdt, breng dan een bezoek aan de Excelsior Brewery. Hier kun je lokale bieren proeven en genieten van een ontspannen sfeer. 

Excelsior Art on the Lake

Als je de kans hebt om tijdens het jaarlijkse kunstfestival Art on the Lake te bezoeken, mis het dan niet. Het is een geweldige gelegenheid om lokale kunstenaars te ontmoeten en hun werk te bewonderen.

Excelsior Minnesota
Emily John Photography + Excelsior-Lake Minnetonka Chamber of Commerce

Zo kom je in Excelsior, Minnesota

Excelsior ligt op ongeveer 32 kilometer ten westen van Minneapolis. Je kunt de stad bereiken via snelwegen zoals de Interstate 494 en State Highway 7.

Als je van buiten de regio komt, kun je overwegen om naar de Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP) te vliegen. Vanaf de luchthaven kun je een auto huren of gebruikmaken van taxi’s of shuttlebussen om naar Excelsior te reizen.

Dit artikel wordt je aangeboden door Explore Minnesota.