Canada Only

Extreem weer: Amerika beleeft zéér zware sneeuwstorm

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

De warmere delen van het land zijn inmiddels klaar voor de lente en Spring Break, maar aan de Amerikaanse oostkust ziet het er allemaal héél anders uit. In New York houdt momenteel de gigantische sneeuwstorm Stella huis. Daardoor ligt het openbare leven volledig lam en zijn vrijwel alle vluchten van en naar NYC geschrapt.

Het gaat om de vluchten naar LaGuardia en JFK, maar ook om reizen richting Boston en Philadelphia. Want niet alleen New York ondervindt hinder van Stella: dit geldt voor vrijwel alles tussen Washington DC en Boston – inclusief die steden zelf. Logisch, want Stella krijgt vermoedelijk de twijfelachtige eer in het rijtje tien ergste sneeuwstormen aller tijden te belanden.

In New York zelf stoppen alle metro's, treinen en bussen tijdelijk met rijden. De scholen blijven dicht en burgemeester Bill De Blasio roept iedereen op vooral binnen te blijven.

Ga je precies deze week naar de Amerikaanse oostkust? Hou dan je vluchtinformatie goed in de gaten. App ons als je vragen hebt: 06 41 31 07 71.


Foto: Julienne Schaer via NYC & Company