Canada Only

Extreme kou – gevolgen voor toeristen

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Verenigde Staten hebben te maken met extreme weersomstandigheden. Hevige sneeuwval belemmert het dagelijks leven aan de oostkust en in het midwesten wordt dinsdag een gevoelstemperatuur van -50 graden Celsius verwacht. Reis je binnenkort naar deze delen van Amerika? Houd deze week dan rekening met het volgende.

door Boy Tijbosch

Reizigers naar de staten Connecticut, Georgia, Indiana, Kentucky, Massachusetts, Michigan, Missouri, New Hampshire, New Jersey, New York, North Carolina, Ohio, South Carolina, Vermont en West Virginia moeten rekening houden met het volgende:

VERTRAAGDE VLUCHTEN

Landelijk zijn er tot dusver méér dan 2500 vluchten geannuleerd en 7000 vertraagd. Het John F. Kennedy Airport in New York City is zelfs een tijd dicht geweest wegens een van de baan geraakt vliegtuig. Bekijk van tevoren goed de meest recente vluchtinformatie en houdt voor vluchten naar New York, Boston, Chicago, St. Louis en Nashville rekening met een annulering.

WEGAFZETTINGEN

Veel belangrijke wegen, waaronder Interstates, in de hierboven genoemde staten zijn gesloten óf staan op het punt gesloten te worden. Men wordt sterk afgeraden de weg op te gaan.

VOLDOENDE BESCHERMING

Verschillende instanties hebben opgeroepen vooral niet naar buiten te gaan tijdens de extreme weersomstandigheden. Een voorbeeld is de oproep van Bill de Blasio, burgemeester van New York City. Ga je tóch naar buiten, zorg dan voor losse, warme kleding en totale bescherming van het gezicht. Blijf ook niet te lang op straat.

BESTEMMINGEN EN ACTIVITEITEN

Veel musea blijven tijdens de koude periode (beperkt) open. Ook het openbaar vervoer in de grote steden probeert de weersomstandigheden vooralsnog te overwinnen.

Houd Amerika Only in de gaten voor méér ontwikkelingen betreffende de weersomstandigheden in de VS.