Canada Only

Coachella gemist? Dit zijn vijf alternatieve festivals die je écht niet mag missen!

Michelle de Vos

Michelle de Vos

Het festivalseizoen in the US begint altijd met Coachella, dat dit jaar zijn 25e verjaardag heeft gevierd. Maar naast dit festival in Amerika zijn er nog tal van andere festivals die de rijke culturele scene van het land omarmen. Wij hebben vijf minder bekende maar boeiende festivals geselecteerd die je without a doubt een onvergetelijke ervaring bieden.

Met deze alternatieve festivals kan je een diepgaande ervaring opdoen en de diversiteit van de Amerikaanse cultuur ontdekken buiten de bekende paden van Coachella en andere grote evenementen.

Lees ook Vier de zomer in Chicago met een muziekfestival!

festivals in amerika
Visit the USA

Seattle Film Festival | Festivals Amerika

Wanneer?
9 mei – 19 mei 2024

Seattle, ook wel bekend als de ‘Emerald City’, is een bruisende hotspot in het noordwesten, met een bloeiende filmcultuur. Het Seattle Film Festival viert dit jaar zijn 50e verjaardag.

Je wordt tijdens dit festival ondergedompeld in de magische wereld van cinema in het Museum of Pop Culture, dat een uitgebreide collectie bevat van invloedrijke films en muzikanten.

Summerfest in Milwaukee, Wisconsin

Wanneer?
20 juni – 6 juli 2024

Het jaarlijkse Summerfest in Milwaukee is door het Guinnes Book of World Records erkend als het grootste muziekfestival ter wereld. Met meer dan 600 artiesten verspreid over drie opeenvolgende weekenden in juni en juli, trekt het festival muziekliefhebbers van alle genres aan. De line-up omvat dit jaar Mötley Crüe, Keith Urban, Lil Uzi Vert, Maroon 5 en Muna. 

festivals in amerika
Visit the USA

Het BayHaven Food en Wine Festival in Charlotte, North Carolina

Wanneer?
4 oktober – 8 oktober 2024

Charlotte is een toonbeeld van warme zuidelijke gastvrijheid en is een smeltkroes van smaken en tradities. Elk jaar viert de stad het BayHaven Food en Wine Festival. Dit culinaire feest brengt getalenteerde chef-koks, wijnmakers en muzikanten samen voor een vierdaags festijn waar je als bezoeker kan genieten van wereldse gerechten en tradities.

Downtown Minneapolis Street Art Festival | Festivals Amerika

Wanneer?
10 augustus – 11 augustus 2024

Langs de oevers van de Mississippi biedt Minneapolis een boeiende mix van cultuur en natuur. Tijdens het Downtown Minneapolis Street Art Festival in augustus wordt de stad omgetoverd tot een kleurrijk kunstwerk.

Dit festival is gratis voor iedereen en viert en verkent de werelden van podium-, straat-, ambachts- en eetkunstenaars. Je ontdekt hier live muurschilderingen tot live optredens en 3D-kunstwerken. 

Visit the USA

Charleston Literary Festival

Wanneer?
1 november – 10 november 2024

De historische stad Charleston is de perfecte setting voor het jaarlijkse Charleston Literary Festival, dat auteurs van over de hele wereld samenbrengt. Van 1 tot 10 november 2024 kunnen bezoekers genieten van intieme gesprekken en lezingen met literaire iconen. Vergeet ook niet een bezoek aan lokale boekhandels zoals Blue Bicycle Books om een stukje Charleston mee naar huis te nemen.