Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit is Fisherman’s Wharf: de populairste wijk van San Francisco

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Fisherman’s Wharf is her en der weliswaar een béétje toeristisch, maar je mag de buurt zéker niet overslaan tijdens je reis naar het Amerikaanse Westen.

Alcatraz. De Golden Gate Bridge. Lombard Street. Nee – in San Francisco hebben ze niet bepaald een gebrek aan wereldberoemde trekpleisters.

De wijk Fisherman’s Wharf kan in z’n geheel aansluiten in dit illustere rijtje. Het is een van de meest bezochte buurten van de Verenigde Staten. Een populariteit die de Fisherman’s Wharf heeft te danken aan zijn schitterende ligging aan de San Francisco Bay, het brede palet aan interessante restaurants, de wereldberoemde zeeleeuwen van Pier 39 en méér.

Oh – én de boten naar het gevangeniseiland Alcatraz vertrekken hiervandaan. Ook niet onbelangrijk.

En ondanks dat de Fisherman’s Wharf bekendstaat als een toeristische bestemming, blijft het ook een authentieke vissersbuurt. Men vist hier onder meer naar dungeness crab en heilbot – en dat doen ze ook al even. De eerste vissersfamilies stammen uit de jaren 1800.

Foto: San Francisco Travel Association

Wat is er te zien en te doen in Fisherman’s Wharf?

Verreweg de meeste reizigers bezoeken San Francisco’s Fisherman’s Wharf vanwege Pier 39. Hoewel dit het meest toeristische deel van de haven is, hangt er altijd een gezellige sfeer met veel straatentertainers en is het dé place-to-be voor souvenirs voor het thuisfront.

De grootste, bij het gebrek aan een beter woord, attractie zijn echter de zeeleeuwen die leven op de vlonders voor de pier. Mis ze niet wanneer je in de stad bent!

Een andere interessante bestemming is Pier 33. Dit is tenslotte waar de veerboten naar het wereldberoemde Alcatraz vertrekken. Heb je het gevangeniseiland al bezocht – of ben je helaas kaartjes misgelopen? Overweeg dan een vaartocht naar het schitterende Angel Island State Park.

Het Ferry Building langs Embarcadero is nog zo’n trekpleister. De hal is eveneens een vertrekpunt voor onder meer rondvaarten over de San Francisco Bay, maar is ook thuis voor de Ferry Building Marketplace: een erg leuke versmarkt.

En als je nou iets héél anders wil zien, is Pier 47 misschien de moeite waard. Deze pier wordt ook wel Fish Alley genoemd en is interessant wanneer je bewijs zoekt van het feit de Fisherman’s Wharf nog altijd een echte vissersbestemming is.

Foto: Epic Trails | Heliconia via San Francisco Travel Association

Hoe kom ik hier?

Plannen om naar San Francisco te gaan? Sla de Fisherman’s Wharf dan zéker niet over. 

Je komt er vanuit Downtown San Francisco met de F-Line Streetcar óf met de kabeltram. Stap in dat laatste geval aan boord van de Powell-Hyde Cable Car of de Powell-Mason Cable Car.

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen