Afrika OnlyCanada Only

Zoek

3 flamboyante NBA’ers

Vlag
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

NBA-legende Bill Russell is twee weken terug in Seattle gearresteerd. De 79-jarige voormalig basketballer en coach zou een geladen pistool in zijn handbagage hebben gehad toen hij probeerde in te checken op een vliegveld. Russell is niet de eerste en zeker ook niet de laatste basketballer die in aanraking komt met justitie. Amerika Only heeft enkele excentrieke personen uit de NBA op een rijtje gezet.

door Remco Tervoort

DENNIS RODMAN

De meest gekke, flamboyante, uitzinnige en rare basketballer aller tijden is zonder twijfel Dennis Rodman. Deze 52-jarige Amerikaan werd vijf keer kampioen in de NBA met de Detroit Pistons en de Chicago Bulls. Toch zullen de meeste mensen Rodman herinneren om zijn rare kapsels, vreemde tattoos en opvallende piercings. Behalve door zijn uiterlijk, kwam hij ook door zijn gedrag regelmatig in het nieuws.

Hij had een eigen tv-programma op MTV, hij probeerde professioneel worstelaar te worden en stond samen met Hulk Hogan in de ring en werd acteur. Daarnaast was hij acht dagen getrouwd met glamourmodel Carmen Elektra, bezat hij verschillende nachtclubs en kampte hij met een alcoholverslaving. Tevens kwam Rodman diverse malen in aanraking met justitie. Nadat de voormalige power forward naar Californië verhuisde, verscheen de politie maar liefst zeventig keer aan zijn deur vanwege geluidsoverlast. De laatste jaren komt de controversiële Rodman in het nieuws vanwege zijn bezoekjes aan Noord-Korea en zijn vriendschap met de leider van het communistische land, Kim Jong-Un.

JAYSON WILLIAMS

Jayson Williams is een voormalig basketballer van de Philadelphia 76’ers en de New Jersey Nets. Hij kwam vanaf het begin van zijn carrière al in aanraking met justitie, maar belandde na zijn loopbaan daadwerkelijk in de gevangenis. In 2002 werd chauffeur Costas ‘Gus’ Christofi doodgeschoten. Hij zou op 14 februari Williams en diverse anderen naar een liefdadigheidsevenement rijden, maar werd vermoord. Begin 2010 bekende Williams schuld aan geweldpleging en werd veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar. Hij kwam op 19 april 2011 weer vrij.

METTA WORLD PEACE

Metta World Peace – formerly known as Ron Artest – verdient ook zeker een plek tussen de meest spraakmakende basketballers. Deze voormalige speler van de Los Angeles Lakes lijkt twee persoonlijkheden te hebben. Hij liet zijn naam in september 2011 veranderen Metta World Peace om ‘jongeren over de hele wereld samen te brengen en te inspireren.’

Het was misschien ook een poging om zijn sporen uit het verleden te wissen. Als Ron Artest kreeg hij in 2004 een schorsing van maar liefst 86 wedstrijden. Hij had tijdens de wedstrijd Indiana Pacers-Detroit Pistons namelijk een fan een klap gegeven. Artest kreeg tijdens zijn gehele carrière nog diverse andere schorsingen, voor onder meer het geven van een elleboog aan een tegenstander en het vernielen van een tv-camera. Op 33-jarige leeftijd speelt hij komend seizoen voor de New York Knicks.

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!