Canada Only

Ga je naar Florida en heb je trek in echt heel erg lekker ijs? Bezoek een Twistee Treat!

Twistee Treat - Anneloes Keunen via Amerika Only
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De ijssalons van Twistee Treat zijn nogal makkelijk te spotten. Ze hebben namelijk de vorm van een ijshoorntje. Een béétje zoals je dat kent uit Rollercoaster Tycoon.

De karakteristieke afhaalrestaurantjes zijn daarmee een absoluut begrip in Central Florida en omstreken. Rij op een willekeurige avond langs een van de tientallen vestigingen en de kans is groot dat er een behóórlijke rij mensen op een bestelling staat te wachten.

[themify_layout_part id=34172]

Wat kan ik bij Twistee Treat bestellen?

De populariteit van de zaken komt vanzelfsprekend niet alléén door de opmerkelijke vorm van de filialen. De hoofdrol is wat dat betreft weggelegd voor het indrukwekkende menu.

Ze verkopen onder meer sundaes besprenkeld met marshmallows, maar ook zogenoemde Twirls met stukken cheesecake. Gigantische bakken softijs in alle smaken, maar ook Oreo-milkshakes. 

Dat laatste wordt geserveerd in iets dat nog het meest op een kleine emmer lijkt.

Enkele favorieten op het menu zijn de Waffle Taco, de Hot Fudge Brownie Boat, de Cookiewich en de Twistee Banana Split. Sommige items zijn dusdanig groot dat er een complete familie van kan eten – ongeacht het aantal leden.

En omdat het toch Amerika blijft, kun je ook gewoon vragen om een mengeling van al het bovenstaande. De klant is hier tenslotte altijd koning.

[themify_layout_part id=34170]

Waar komen deze ijshoorntjes vandaan?

Eén van de redenen dat Twistee Treat zo goed is in het maken van ijs is dat ze het ook al een tijdje doen. Ze openden de deuren – of ramen, moeten we eigenlijk zeggen – van hun eerste filiaal in 1983. In North Fort Myers, Florida, om precies te zijn.

De zaak werd in het verleden bedreigd met een faillissement, maar dat is inmiddels – gelukkig maar – ruimschoots van de baan.

[themify_layout_part id=37739]

Waar vind ik een filiaal?

Interesse? Je vindt Twistee Treat met name in Central Florida – en dan vooral rondom de steden Orlando en Tampa.

Het bedrijf heeft echter ook twee filialen in de staat Texas. Deze vind je beiden in de buitenwijken van de stad Houston.

Twistee Treat - Anneloes Keunen via Amerika Only
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

[themify_layout_part id=34047]