Afrika OnlyCanada Only

Met de kids naar Florida? We hebben een aantal interessante bestemmingen voor je!

VISIT FLORIDA
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Naar Florida met kinderen? Het is natuurlijk bekend dat Orlando een paradijs is voor reizende gezinnen. Maar The Sunshine State biedt méér dan alleen themaparken. We vroegen de Amerika-experts van Tioga Tours welke bestemmingen zij jonge families aanraden. Dat leverde per locatie de volgende tips op.

👨‍👩‍👧‍👦 Tip van ons! Check even de camperreis Kids Go Florida. Deze trip komt uit het aanbod van Tioga Tours en gaat langs alle aanraders die we hieronder noemen.

Tioga Tours

Sarasota en omgeving

Sarasota ligt in het westen van Florida en is een leuk kustplaatsje. Wij zijn bijvoorbeeld erg gecharmeerd van het hier gelegen Lido Beach en het aangrenzende winkelgebied St. Armands Circle. Maar goed. Dat is allemaal meer iets voor volwassenen.

Gezinnen met jonge kinderen zijn volgens Tioga Tours beter op hun plek in Myakka River State Park. Dit is een van de grootste staatsparken van Florida. Je kunt hier in een airboat stappen en door de uitgestrekte natuur met wetlands en prairies (inderdaad – in Florida) varen.

Maar er is meer. Mote Marine Laboratory & Aquarium bijvoorbeeld, waar je haaien (!) kunt voeren. Of TreeUmph! Adventure Course in het nabije Bradenton: ziplinen door de natuur.

En als je toch liever naar het strand gaat, raadt Tioga Tours Turtle Beach aan. Hier is de kans op het spotten van zeeschildpadden het grootst.

Florida met kinderen: Fort Myers Beach en Sanibel Island

Fort Myers Beach en Sanibel Island liggen aan én in de Golf van Mexico. Beiden staan bekend om hun fraaie stranden waar opvallend veel schelpen liggen. Kinderen vermaken zich er gegarandeerd, maar voor nóg meer plezier, adviseert Tioga Tours een bezoek aan The Shell Factory. Dat is een enorm complex en een soort combinatie tussen een pret- en een natuurpark.

Sla ook Castle Golf niet over. Dit is een minigolfbaan die is verkozen tot de beste van Florida. Een absolute aanrader.

Meer de natuur in? Huur dan een fiets op Sanibel Island en ga op zoek naar wildlife in het J.N. ‘Ding’ Darling National Wildlife Refuge.

Tioga Tours

Everglades National Park

Het Everglades National Park is een van Florida’s absolute hoogtepunten – voor jong én oud. Wie houdt er tenslotte niet van alligators spotten?

De meeste reizigers doen dit aan de hand van een airboat tour. Als je dat te luid vindt, is de Anhinga Trail een goede tip: een wandeling die voor kinderen niet al te lang is, maar wél veel kans op wildlife biedt.

Florida met kinderen: Florida Keys

Ook op de Florida Keys is volgens Tioga Tours méér dan genoeg te doen voor jonge gezinnen.

De leukste activiteiten vind je misschien wel op het eiland Islamorada. Daar ligt Robbie’s Marina Islamorada: een toffe tussenstop waar gigantische vissen gewóón uit je hand eten.

Een andere aanrader op Islamorada is het Theater of the Sea. Hier kun je onder meer zwemmen met dolfijnen.

Miami en omgeving

Een stad als Miami associeer je misschien niet meteen met jonge gezinnen. Feit is echter dat kinderen de kleurrijke huizen in bijvoorbeeld de Cubaanse wijk Little Havana juist erg leuk vinden. Een aanrader, volgens Tioga Tours.

Een andere must-do voor gezinnen met kinderen ligt in Coral Gables, iets buiten de stad. Het gaat om de Venetian Pool: misschien wel mooiste zwembad van Amerika. Je zwemt hier in een schitterende omgeving én in natuurwater. Dit wil je niet missen!

🇺🇸 Lees ook ‘Met de camper door het Amerikaanse Westen reizen maakt je vakantie nóg avontuurlijker’

Florida met kinderen: Kennedy Space Center

Tot slot willen we nog één must-do aan het lijstje toevoegen. Het ruimtevaartcomplex Kennedy Space Center is namelijk ideaal voor gezinnen met kinderen. Wist je bijvoorbeeld dat je hier kunt lunchen met een astronaut? Bovendien is het naburige strand van Cocoa Beach prima geschikt om samen met kinderen te surfen.

Dit artikel wordt je aangeboden door Tioga Tours.