Canada Only

Florida heeft een eigen Mount Rushmore: HIERRR vind je hem!

Mount Rushmore National Memorial - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Zie je het niet zitten om he-le-maal naar South Dakota te reizen om vier presidentskoppen te zien? Check dan déze variant – in de buurt van Orlando.

Maak kennis met Presidents Hall of Fame in Clermont, Florida. Een klein, maar indrukwekkend museum gewijd aan alles wat met presidenten heeft te maken.

Je vindt er bijvoorbeeld allerlei wassen beelden, miniaturen en kunstvoorwerpen die iets te maken hebben met Amerika’s presidentiële geschiedenis.

Een van de grootste trekpleisters? Dat is de replica van Mount Rushmore National Memorial. Hij staat in de achtertuin van het museum.

En het is niet de enige replica die in Clermont is verrezen. Je kunt ook op de foto met het Vrijheidsbeeld én een miniatuurvariant van het Lincoln Memorial.

Een ander hoogtepunt is de gedetailleerde nabootsing van het Witte Huis. Deze staat in het museum. De achterkant is open gelaten. Je ziet daarom hoe alle kamers eruit zien. Inclusief de vertrekken die je niet zien bij een rondleiding door het échte Witte Huis.

[themify_layout_part id=34024]

Waar komt dit museum vandaan?

Het museum zelf is in 1960 van een presidentieel wassenbeeldenmuseum naar de huidige expositie getransformeerd. Je ziet er nog steeds wassen beelden in alle soorten en maten, maar ook verschillende artefacten uit de Amerikaanse historie. Voorbeelden: een stoel uit het Ford Theater en porselein uit het Witte Huis.

Naast het museum ligt overigens de Citrus Tower. Hiervandaan heb je een geweldig uitzicht over de naburige omgeving.

[themify_layout_part id=33973]

Waar ligt dit museum?

Zien? Dat kan. De President Hall of Fame ligt langs Highway 27 in Clermont, Florida. Dat ligt redelijk dicht bij Orlando.

[themify_layout_part id=37739]

Wanneer is dit museum open?

Het museum is van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 16:00 geopend. De openingstijden veranderen op zondag: van 12:00 tot 16:00.

Bron: Only In Your State

[themify_layout_part id=34047]