Afrika OnlyCanada Only

The Yearling Restaurant is de meest Florida-achtige diner die je óóit gaat zien

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Op zoek naar typische Florida-restaurants? Dan mag je The Yearling Restaurant niet missen. Deze eetgelegenheid komt rechtstreeks uit het oude Florida en serveert uitsluitend gerechten uit een tijd ver voordat Disney en Universal er hun intrede maakten.

We zijn absoluut fan van The Cheesecake Factory. Ook van Red Lobster. En ook van Cracker Barrel. Maar soms is het leuk om iets te bespreken wat daar in de verste verte niet op lijkt.

The Yearling Restaurant in Hawthorne, Florida is hier een perfect voorbeeld van. Zo authentiek als deze diner zie je ze namelijk niet vaak…

Foto: Boy Tijbosch

Florida-restaurants: wat is The Yearling Restaurant?

The Yearling Restaurant is namelijk gespecialiseerd in items uit een tijd waarin Floridians nog zelf moesten jagen en vissen om aan hun eten te komen. Dat zie je hier vanzelfsprekend aan het menu, maar ook aan het interieur én het exterieur van de zaak. Alles in en om The Yearling Restaurant ademt de sfeer van het zuiden vóórdat men hier wist wat pretparken waren.

Of – zoals ze het er zelf zeggen: dit is geen restaurant, maar een bestemming. Vandaar dat je er ook cabins kunt huren.

Foto: Boy Tijbosch

Wat kan ik er eten?

Het menu is dan ook allesbehalve alledaags. Hier schuif je aan voor een Red Snapper (da’s een vissoort), Shrimp-N-Grits of Catfish Filet.

Je kunt ook gaan voor zogenoemde Free Range Venison, Frog Legs of – jawel – Florida Gator. En als je niet kunt kiezen, is de Cross Creek Special misschien handig. Deze combinatie-platter bevat een beetje van allemaal.

Ook de toetjes zijn op het concept afgestemd. Florida associeer je misschien met de Key Lime Pie, maar voordat dit dé taart van de staat werd, was er de Orange Pie: een zoetzuur baksel dat ze zich min of meer alleen bij The Yearling Restaurant nog kunnen herinneren.

Foto: Boy Tijbosch

Florida-restaurants: Hoe kom ik bij The Yearling Restaurant?

Dus – wil je iets anders dan de gebruikelijke Outback Steakhouses, Denny’s en IHOPS? Rij dan in de richting van Ocala, want The Yearling Restaurant ligt in de buurt van deze stad.

Het adres: 14531 East County Road in Hawthorne, Florida.

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen